Guest maggie Posted July 1, 2010 Share Posted July 1, 2010 Witam:) Jestem posiadaczem Almerki 2.2 diesel 2003, Ostatno zaczela mi tracic moc podczas jazdy (wyglada jak tryb awaryjny bo jak ja zgasisz i zapalisz ponownie to wszystko jest ok).Jak ja kupilam to moze zdazylo sie to kilka razy i tez na biegu jalowym troche obroty jej skakaly ale ostatnio jak sie upaly zaczely to traci moc kilka razy dziennie a obroty sie wyrownaly :/ ???? Po sprawdzeniu pokazalo kod p0089 czyli problem z cisnieniem pompy paliwa.... tak mi sie wydaje... albo moze blad czujnika pompy.... Czy moze ktos mial ten problem i zna rozwiazanie??? Prosze o porade. Filtry wymienione, czujnik przeplywowy powietrza wymieniony, olej wymieniam jutro... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiw Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 Serwisówka mówi coś takiego: DTC No. Trouble diagnosis name DTC detecting condition Possible cause P0089 Fuel pump performance Fuel pressure is too much higher than the target value. l Fuel pump l Air mixed with fuel l Lack of fuel l Fuel rail pressure sensor i w każdym z wypadków oprócz odpowietrzenia kończy się wymianą elementu:( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Tofu Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 Witamy Kolegę i zapraszamy do zapoznania się z regulaminem forum i działu i tagowaniem i chętnie pomagamy problem troszkę naprostowany jakieś manuale są ,,, pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.