Guest gawel2000 Posted July 4, 2010 Share Posted July 4, 2010 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Mam problem ze swoim słoneczkiem n13 88r 1.3 benzyna. Zostawiłem go na światłach i akumulator się rozładował wiec przyjechałem drugim samochodem i kablami podlaczyłem sprawny akumulator do nissana. Niestety nie odpala, przy przekreceniu kluczyka slychac tylko przekaznik i tak jakby rozrusznik chcial ruszyć i sie zacina. Kiedy wymontowałem rozrusznik i podlaczylem pod akumulator to chodzi jak nalezy. Kiedyś miałem taki sam problem i myslalem ze rozrusznik padl w ogole, lecz go wykrecilem, złożyłem go spowrotem i auto odpaliło i jezdziło gdzies ze 3 miesiące. Dodam że słoneczko w 90% przypadków odpala odrazu po przekreceniu kluczyka. Czy ktoś ma pomysł co mogło sie popsuć ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sten Posted July 4, 2010 Share Posted July 4, 2010 A jak szczotki? Może już za bardzo zjechane .U mnie tez juz sier kończą i nie odpala za każdym razem.Stukniecie w rozrusznik pomaga ale to doraźne :).Może też bendix u ciebie nie szyje jak nalezy.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest gawel2000 Posted July 4, 2010 Share Posted July 4, 2010 No nie wiem, jutro rozkręce i sprawdze co z tymi szczotkami. Stukanie niestety nie pomagało bo i tego próbowałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Bober Posted July 6, 2010 Share Posted July 6, 2010 Witam, Polecam sprawdzić klemy przy aku... Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.