Guest mariuszp1979 Posted July 4, 2010 Share Posted July 4, 2010 Witam Z miesiąc temu zaczęła mi się zapalać kontrolka ABS. Ale tylko wtedy, gdy jadę wolno i hamuję - parkowanie, dojeżdżanie do świateł, ruszanie na mokrej trawie itp. Jak ruszę i nie zapali się, to mogę przejechać i 100 km i w trasie się nie zaświeci. Kontrolka gaśnie po wyłączeniu i włączaniu silnika. Mam go 3 miesiące i przy zawieszeniu robiłem tylko wymianę tylnej piasty (wsadziłem używaną) i zbieżność. Klocki nie zmieniane. Płyn w zbiorniczku w normie. Czego mam szukać ? Mariusz WP11, 2.0, 115 KM, 1998 rok Link to comment Share on other sites More sharing options...
t-olo Posted July 4, 2010 Share Posted July 4, 2010 Może jak wymieniałeś piastę to ruszyłeś czujnik od ABS-u przy kole i coś tam teraz nie styka albo się zabrudził? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nice-wawa Posted July 4, 2010 Share Posted July 4, 2010 Obstawiam utleniony przewód któregoś czujnika ABS na przodzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeGt Posted July 5, 2010 Share Posted July 5, 2010 a ja jeszcze dołożyłbym wyczyszczenie wszystkiego dokładnie po zdjęciu koła... wiadomo, że klocki pylą miałem tak w GT teraz widzę, że w kombi też dzieje się podobnie i bez zdjęcia koła się nie obejdzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.