Guest jachu308 Posted July 7, 2010 Share Posted July 7, 2010 Witam. Wiem że były już posty na ten temat (czytałem je), chciałbym się tylko dowiedzieć czy może ktoś oprócz kol.afromen3 próbował wstawić reflektory od Nissana Sunny.Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erp. Posted July 11, 2010 Share Posted July 11, 2010 Witam. Wiem że były już posty na ten temat (czytałem je), chciałbym się tylko dowiedzieć czy może ktoś oprócz kol.afromen3 próbował wstawić reflektory od Nissana Sunny.Pozdrawiam. Witam ja miałem strasznie słabe światła w R20 98r.( wersja z okrągłymi lampami były wypalone i strasznie zniszczone odbłyśniki ), na aledrogo coś znalazłem ale cena szybko wymogła poszukiwania czegoś znacznie tańszego po małych przeróbkach pasują śmiesznie tanie zamienniki do golfa II tzw. reflektory klar z firmy EKOPAL cena 23zł za sztukę. Teraz dają rade oraz świetnie świecą i wyglądają. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest slawa1987 Posted November 24, 2012 Share Posted November 24, 2012 http://moto.allegro.pl/vw-golf-ii-2-reflektor-glowny-lampa-tuning-clear-i2791898796.html czy koleg mówi o tych lampach bo mam właśnie podobny problem z lampami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiszaAT Posted November 24, 2012 Share Posted November 24, 2012 Cześć, ja wstawiłem od Sunny N13, są znacznie głębsze i nie pasują w otwór po oryginalnych. Prawy prawie dotyka akumulatora, trzeba też zrobić nowe mocowania ale za to są solidne i wyglądają potem lepiej niż oryginał - oryginalne wygladają strasznie "grzecznie", te od Sunny trochę udziwniają wygląd. Nie pasują też idealnie na zewnątrz, trzeba lekko przypiłować grill i nie dotykają maski. Dla estetów niedopuszczalne ale mi to w niczym nie przeszkadzało. CCC - cena czyni cuda po prostu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Starosta159 Posted November 25, 2012 Share Posted November 25, 2012 MiszaAt moze podrzucie jakieś zdjęcia całego przodu z tymi lampami :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiszaAT Posted November 25, 2012 Share Posted November 25, 2012 Niestety, ten przód już nie istnieje po dzwonie a nie mam żadnych starych zdjęć. Nowy będzie z anglika i chyba skończy się jedynie na wymianie kloszy na takie z passata. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dżem Posted November 25, 2012 Share Posted November 25, 2012 Passat tiuning to chyba słuszna droga, tylko zapinek kilka trzeba dać bo idealnie nie jest spasowane więc żeby nie "wyleciało" przy nagłym heblu. Ja nadal śmigam na angliku ale zapas z passatowym szkłem leży w pogotowiu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Starosta159 Posted November 25, 2012 Share Posted November 25, 2012 O jakich rocznikach zerwano mówicie ją np mam rok 98 okrągłe lampy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest slawa1987 Posted November 25, 2012 Share Posted November 25, 2012 No ja mam 96 po lifcie i teraz nie wiem golf czy passat lepszy, choć mi chodzi o refrektory główne bo halogeny mam ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiszaAT Posted November 25, 2012 Share Posted November 25, 2012 (edited) Ja mam ten 95, z kwadratowymi lampami - ten tu jeszcze z oryginalnymi https://picasaweb.google.com/michal.chuderski/Terrano#5526103935898745074 Edited November 25, 2012 by MiszaAT Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dżem Posted November 25, 2012 Share Posted November 25, 2012 Uuuu...... bok.....lipa. Jakie straty? No ja mam 96 po lifcie i teraz nie wiem golf czy passat lepszy, choć mi chodzi o refrektory główne bo halogeny mam ok. Czytać Panowie, czytać a potem nie pytać głupio! Do 95 prostokąty - passat tfu szkopska mać! 96-200 okrągłe - gulf jak piszą, tfu szkopska mać! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thespian Posted November 26, 2012 Share Posted November 26, 2012 tyle tylko że prostokąty to pasują szkła... nie reflektory... same szkła trzeba wkleić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiszaAT Posted November 26, 2012 Share Posted November 26, 2012 Bok - straty prawie żadne, wgniecione blachy trochę. Właśnie klosze będę wklejać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
litwin Posted November 26, 2012 Share Posted November 26, 2012 http://moto.allegro....2791898796.html czy koleg mówi o tych lampach bo mam właśnie podobny problem z lampami Witam Przerobiłem temat lamp zaproponowany przez kolege.erp.1 Lampy które pokazujesz są od golfa II "tuning"(droższe jakieś 6 zł szt) ,w zależności od wykonania ok.1,5mm większa średnica od oryginału nysy,wszystko zależy od tego jak spasujesz mocowania,u mnie weszły na styk(zawsze można przyszlifować ramkę.. Przeróbka jest banalnie prosta ,musisz uważać przy usuwaniu mocowań przy refl.,w nysie o wiele prościej.Pierwszy refl.robiłem 4 godz.,drugi 40 min. Jasność i efekt jest zaje.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest slawa1987 Posted November 27, 2012 Share Posted November 27, 2012 Ja jutro zamawiam lampy jak coś zrbię relacje foto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
litwin Posted November 28, 2012 Share Posted November 28, 2012 Ja jutro zamawiam lampy jak coś zrbię relacje foto Witam w miarę przyśpieszenia wyjęcia z nysy ,cążki elektr. mały śrubokręt.Nie rozkręcaj regulacji,trochę podłubiesz i wyskoczą Ci z zatrzasków.Po stronie kierowcy 2+śruba,pasażer 3.Jak przyłożysz się przy lutowaniu ,nie potrzebna będzie regulacja. Pow.. ps.dzięki kolego erp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest slawa1987 Posted December 6, 2012 Share Posted December 6, 2012 (edited) Właśnie dostałem refrektory ale dzisiaj mam inne zajęcie, pierwsze co powię wielkość identyczna jak orginalne. O to jak mi poszło z tymi lampami. Ja swoja zabrałem do domu, bo miałem połamaną ramkę. Pierw ją posklejałem. Dobra po kolei; bierzemy lampę od golfa i wyciągamy sam reflektor. Z ramki zabieramy plastyczki od śrubek. Następnie przemierzamy reflektor od golfa do naszej ramki tak, aby pasował do nakładki. Wiercimy otwory w ramce i w te otwory wsadzamy nasze plasticzki. Następnie kleimy to do kupy. Wsadzamy reflektor i mamy lampę jak nową. I zostaje poprawka nakładki. Załączam zdjęcia. Edited December 6, 2012 by slawa1987 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dżem Posted December 6, 2012 Share Posted December 6, 2012 Ciekawe czy te lampy po lifcie podeszły by do Terrano II przed liftem do 95r? Gdyby gabarytowo i mocowanie odpowiadało to tylko wiązkę rozdzielić do żarówek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mat125 Posted December 8, 2012 Share Posted December 8, 2012 To jak, ma ktoś zdjęcia z tymi od N13 kwadratowymi czy to mit że wchodzą? Pytam bo moje świecą jak w rowerze (nie mylić z roverem) :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
litwin Posted December 9, 2012 Share Posted December 9, 2012 (edited) witam jednak Kolego Slawa1987 kupiłeś zwykły golf.Mam pytanko jak z regulacją przy takim montażu? wejdż na erp. na forum terenowe 3 strona.tak wyglądają też u mnie.pozd Edited December 9, 2012 by litwin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest slawa1987 Posted December 9, 2012 Share Posted December 9, 2012 No mi się spokojnie udało je wyregulować. A na wiosne mam taki plan by jeszcze to zmodyfikować i zaprać elemęty montarzu z orginalnego reflektora i wklejić ja na golfa by elektryka działała. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mat125 Posted December 18, 2012 Share Posted December 18, 2012 Ma ktoś foty z montażu? No i podstawowe pytanie - lampy z N13 czy N14 i co z postojówkami (no dobra oficjalnie pozycyjnymi)? Bo u mnie postojówki w oryginale są zintegrowane a w Sunny nie ma ich w głównej lampie. Pzdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mir-e Posted December 19, 2012 Share Posted December 19, 2012 Właśnie kupiłem jutro montaż Myślę że wystarczy tylko otworki powiercić bez klejenia się obejdzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mat125 Posted March 15, 2013 Share Posted March 15, 2013 I jak tam N13 czy N14??? Fotki z montażu ktoś ma? Czy to tylko mit z tymi zamiennikami bo coś nikt nie może konkretów podać? A Postojówki ? Pzdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rs77 Posted May 6, 2014 Share Posted May 6, 2014 (edited) Panowie, Odkopuje temat bo mam pewien problem, Kupilem auto z reflektorami glownymi wymienionymi na te tuningowe od golfa, musialem niestety to poprawiac ale wyszlo calkeim niezle. Oryginalne mocowania zostaly zamontowane do golfowych kloszy, dziala mi nawet elektryczna regulacja. Brakuje mi tylko dwoch sztuk tych czarnych plastików w ktorych chodza kule srub regulacyjnych i tego trzeciego kolka ustalajacego klosz. Jesli by ktos mogl sie podzielic takimi fantami w rozsadnej cenie bylbym wdzieczny pozdrawiam Edited May 6, 2014 by rs77 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts