Guest daamian1105 Posted July 12, 2010 Share Posted July 12, 2010 Witam Wszystkich Serdecznie:) kilka dni temu zakupiłem Almerę w sedanie rok produkcji 99 z dwulitrowym silnikiem diesel-a i chcę wymienić rozrząd wraz z pompa wody i wszystkie inne paski tylko nie wiem jakie paski i jakie rolki i napinacze wybrać bo byłem w 5 sklepach w mojej okolicy i w każdym polecali mi coś innego....ta sama historia z pompą wody...a chciałbym kupić coś dobrego w rozsądnej cenie...poradźcie Prosze mi co wybrać pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest amdek Posted July 12, 2010 Share Posted July 12, 2010 Witam Wszystkich Serdecznie:) kilka dni temu zakupiłem Almerę w sedanie rok produkcji 99 z dwulitrowym silnikiem diesel-a i chcę wymienić rozrząd wraz z pompa wody i wszystkie inne paski tylko nie wiem jakie paski i jakie rolki i napinacze wybrać bo byłem w 5 sklepach w mojej okolicy i w każdym polecali mi coś innego....ta sama historia z pompą wody...a chciałbym kupić coś dobrego w rozsądnej cenie...poradźcie Prosze mi co wybrać pozdrawiam Najlepiej to niech się tym zajmie mechanik który Ci to będzie zmieniał, chyba że sam masz się zamiar za to wziąść. Ja pojechałem do mechaniora i on wszystko załatwił. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qadrat Posted July 12, 2010 Share Posted July 12, 2010 A po co chcesz wymieniać pompę wody? W tym silniku w sumie masz 5 pasków (o ile masz klimę): - rozrządu - napęd pompy wtryskowej - alternatora - wspomagania - klimatyzacji W skład kompletnego rozrządu wchodzą 3 rolki oraz 2 paski (rozrządu oraz pompy wtryskowej). Naturalnie polecam firmę MITSUBOSHI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest daamian1105 Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 A po co chcesz wymieniać pompę wody? W tym silniku w sumie masz 5 pasków (o ile masz klimę): - rozrządu - napęd pompy wtryskowej - alternatora - wspomagania - klimatyzacji W skład kompletnego rozrządu wchodzą 3 rolki oraz 2 paski (rozrządu oraz pompy wtryskowej). Naturalnie polecam firmę MITSUBOSHI. Dzięki za pomoc:) taktez chyba zrobie ze zdam sie na mechanika:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.