Guest procar Posted July 16, 2010 Share Posted July 16, 2010 Od kilku dni mam problem z temperaturą w Nissan Murano 2005 rok. W mieście, nawet stojąc w korkach temperatura silnika jest ok. Dwa wentylatory włączają się. Ale jeżeli wyjadę np. na autostradę i jedę z prędkością 160-180 km/h zaczyna wzrastać szybko temperatura prawie do poziomu H, wtedy odczuwam spadek mocy (ale to chyba normalne) i jak zwolnię zaraz temperatura wraca do normy. Czy to może termostat czy uszczelka pod głowicą czy coś innego. Mam też ostatnio wrażenie, że przy starcie czuję w pierwszej fazie spadek mocy? Co radzicie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest laskens Posted August 15, 2010 Share Posted August 15, 2010 Cześć, Twoje objawy wskazują na padniętą uszczelkę, kompresja przenika do płynu chłodniczego,zapewne węże są twarde. Być może się mylę,ale miałem podobny problem i była to uszczelka. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
bilro Posted August 15, 2010 Share Posted August 15, 2010 Sprawdz tez czy nie masz luznych przewodow doprowadzajacych powietrze do silnika. Wiecej info znajdziesz tutaj: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/54630-nissan-wzywa-do-serwisu-wacicieli-murano/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest procar Posted September 13, 2010 Share Posted September 13, 2010 Od kilku dni mam problem z temperaturą w Nissan Murano 2005 rok. W mieście, nawet stojąc w korkach temperatura silnika jest ok. Dwa wentylatory włączają się. Ale jeżeli wyjadę np. na autostradę i jedę z prędkością 160-180 km/h zaczyna wzrastać szybko temperatura prawie do poziomu H, wtedy odczuwam spadek mocy (ale to chyba normalne) i jak zwolnię zaraz temperatura wraca do normy. Czy to może termostat czy uszczelka pod głowicą czy coś innego. Mam też ostatnio wrażenie, że przy starcie czuję w pierwszej fazie spadek mocy? Co radzicie? Od kilku dni mam problem z temperaturą w Nissan Murano 2005 rok. W mieście, nawet stojąc w korkach temperatura silnika jest ok. Dwa wentylatory włączają się. Ale jeżeli wyjadę np. na autostradę i jedę z prędkością 160-180 km/h zaczyna wzrastać szybko temperatura prawie do poziomu H, wtedy odczuwam spadek mocy (ale to chyba normalne) i jak zwolnię zaraz temperatura wraca do normy. Czy to może termostat czy uszczelka pod głowicą czy coś innego. Mam też ostatnio wrażenie, że przy starcie czuję w pierwszej fazie spadek mocy? Co radzicie? Powód był banalny!!! Zbyt nisko zamontowana tablica rejestracyjna i przy upałach ponad 30C silnik się grzał!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.