Guest bartus_02 Posted July 19, 2010 Share Posted July 19, 2010 Witam. Posiadam Nissana Primere z 95r. i gdy nim jade to juz od około 100 km/h kierownica zaczyna lekko drżeć. Im szybciej jade tym mocniej drży. Co jest tego powodem.? Znajomi mówią, że jest to wina tuleji ale nie wiem czy to prawda więc prosze o pomoc. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest impaller Posted July 19, 2010 Share Posted July 19, 2010 Przyczyn może być kilka od krzywej tarczy hamulcowej, poprzez przeguby do tak prozaicznych jak źle wyważone koła (mógł np odpaść odważnik). Ja bym zaczął od wyważenia kół Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest bartus_02 Posted July 19, 2010 Share Posted July 19, 2010 Przyczyn może być kilka od krzywej tarczy hamulcowej, poprzez przeguby do tak prozaicznych jak źle wyważone koła (mógł np odpaść odważnik). Ja bym zaczął od wyważenia kół Koła moge od razu wykluczyc bo za kazdym razem gdy byly wywazane lub zmieniane opony dzialo sie to samo wiec raczej to nie jest ich wina. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Tofu Posted July 19, 2010 Share Posted July 19, 2010 na szarpaki luzy posprawdzać może gałeczki poleciały albo tuleje dolnego wachacza wł sworzeń no do przepatrzenia wsio tarcze odpadają bo by przy hamowaniu skakał pedał .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.