Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[P11] uklad wydechowy

Guest Ospamox
 Share

Recommended Posts

Guest Ospamox

Witam, od pewnego czasu moj samochod pracuje jak traktor,(myslałem ze to wina tlumika) po wjechaniu autem na kanal zauwarzylem ze tlumiki sa ok jednak starsznie częsie sie czesc ktora zamieszczam na obrazku, i tu moja prosba z pytaniem co to jest? czy to jest strumiennica?

post-35344-1279641840,6572_thumb.jpg

post-35344-1279641860,7536_thumb.jpg

Guest nicchi

To nie strumienica tylko złącze elastyczne. Jest dostępne jako samo złącze, które trzeba dobrać pod wymiar obecnego i wspawać, lub jako rura wydechowa, czyli całość od kolektora wydechowego pierwszej flanszy układu wydechowego.

łącznik, trzeba ten wyciąć i wspawać nowy i bedzie po sprawie

Guest Ospamox

dziekuje za pomoc, a orientuje sie ktos jakie wymiary ma ten lacznik w p11 1,8 rocznik 2000

Edited by Ospamox

dziekuje za pomoc, a orientuje sie ktos jakie wymiary ma ten lacznik w p11 1,8 rocznik 2000

Najprościej jest wyjąć i pomierzyć bo mogą być różne rozmiary.W sklepach na pewno Ci dobiorą coś.

• 3 weeks later...
Guest spamergt

Najprościej jest wyjąć i pomierzyć bo mogą być różne rozmiary.W sklepach na pewno Ci dobiorą coś.

Potrzebuje uszczelkę miedzy środkowy a tylni wydech, możecie mi powiedzieć czy to jest ta uszczelka?

http://allegro.pl/item1160492594_uszczelka_katalizatora_nissan_almera_primera_micra.html

Edited by spamergt

Guest spamergt

jak wypisują do czego pasuje to ok ,,,

tu jest niby napisane do katalizatora a ja potrzebuje między końcowy a środkowy wydech. czy to jest ta sama uszczelka?

NAJLEPIEJ JEST WYCIAC I PODJECHAC DO SKLEPU I DOPASOWAC COS.

A NAJLEPIEJ TO WZIASC TAKA SAMA DŁUGOŚĆ I 5MM WIEKSZ SZEROKOSC NA ŚREDNICY .WTEDY MOZNA WŁOŻYC TA SIATKE NA DWIE RURKI I ZAWSZE LEPIEJ SIE SPAWA NIŻ NA STYK.

Guest Szymon2908

Ja z takim łącznikiem w mojej p11 tylko że td pojechałem do mechanika który sie zajmuje wydechami w Zamościu i za łącznik, wycięcie starego i wspawanie nowego zapłaciłem 90 zł :D gdzie w innym sklepie za sam łącznik chcieli 80 zł :)

Edited by Szymon2908

Guest spamergt

Ja z takim łącznikiem w mojej p11 tylko że td pojechałem do mechanika który sie zajmuje wydechami w Zamościu i za łącznik, wycięcie starego i wspawanie nowego zapłaciłem 90 zł :D gdzie w innym sklepie za sam łącznik chcieli 80 zł :)

mój na szczęście udało się pospawać za 30 pln tylko brakuje tej przeklętej uszczelki. no nic muszę udać się do sklepu