Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Woda na jezdni i... na szybie

Guest Kasjer

Recommended Posts

Guest Kasjer

Dzisiaj trafiłem na potężną ulewę. Po pioerwsze bardzo mocno szarpało samochodem w momencie wpadnięcia w kałużę. A po drugie i chyba ważniejsze - wodę rzucało na przednią szybę. Z żadnym samochodem tak nie miałem. No chyba że samochód jadąc z przecviwnej strony rzucił mi na szybę wannę wody.

Dzisiaj sprawdziłem - woda rozbryzgiwana jest na boki, nie zalewa przedniej szyby. Nie zauważyłem też zbytniego szarpania samochodem po wjeździe w kałużę. Chyba kolega Kasjer jechał szybciej ode mnie :-)

Guest Kasjer

Dzisiaj sprawdziłem - woda rozbryzgiwana jest na boki, nie zalewa przedniej szyby. Nie zauważyłem też zbytniego szarpania samochodem po wjeździe w kałużę. Chyba kolega Kasjer jechał szybciej ode mnie :-)

Jechałem ok 80-90/h więć bez szaleństw:) To nie było ciągłe zalewanie ale na odcinku 30 km zdarzyło się 2-3 razy. Widocznie trafiłem na większe koleiny.

Guest Kasjer

80-90km/h w większych kałużach, koleinach z wodą to całkiem sporo jak na mój gust.

Już nie padało, ruch minimalny na drodze a jak napisałem, na odcinku 30 km były 3 takie sytuacje. Woda stała po ulewie która wcześniej przeszła. Nie było sensu gwałtownie hamować bo różnie by to się mogło skończyć.

Guest Kasjer

Ja nie powiedziałem tego dlatego, że jakoś to potępiam tylko stwierdzam fakt. :)

A ja o faktach tylko poinformowałem :) :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...