Guest malyzck Posted July 23, 2010 Share Posted July 23, 2010 Witam W zeszłym tygodni oddałem autko do warsztatu, wydmuchało uszczelkę pod głowicą, przy okazji zmiany uszczelki pod głowicą wymienione zostały uszczelniacze, pasek rozrządu i uszczelka kolektora. Wszystko jest okey oprócz 1 szczegółu auto podczas jazdy zdecydowanie pracuje głośniej o jakieś 30%, i teraz moje pytanko czym to może być spowodowane?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
binladen Posted July 23, 2010 Share Posted July 23, 2010 ale co głośniej pracuje śilnik czy wydech , może bardziej klekocze ? więcej szczegółów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest malyzck Posted July 24, 2010 Share Posted July 24, 2010 bardziej klekocze silnik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
binladen Posted July 25, 2010 Share Posted July 25, 2010 może to być kwestia ustawienia wtrysku Link to comment Share on other sites More sharing options...
nunu85 Posted July 26, 2010 Share Posted July 26, 2010 Nie wiem jak to jest rozwiązane w 2.0d, ale w moim poprzednim aucie- astrze 1.7td kąt wtrysku na pompie wtryskowej zależał od ustawienia paska rozrządu. A zbyt wczesny wtrysk skutkuje twardą, głośniejszą niż normalnie pracą silnika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest progressowy Posted October 30, 2010 Share Posted October 30, 2010 Witam W zeszłym tygodni oddałem autko do warsztatu, wydmuchało uszczelkę pod głowicą, przy okazji zmiany uszczelki pod głowicą wymienione zostały uszczelniacze, pasek rozrządu i uszczelka kolektora. Wszystko jest okey oprócz 1 szczegółu auto podczas jazdy zdecydowanie pracuje głośniej o jakieś 30%, i teraz moje pytanko czym to może być spowodowane?? Ile zapłaciłes z materiałami i robocizną? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pustelnik Posted October 31, 2010 Share Posted October 31, 2010 Mam ten sam silnik. Nie wiem jak to głośno jest u ciebie ale u mnie po wymianie rozrządu (robiłem ja z kolega który mechanikuje) stwierdziliśmy ze klekocze głosniej wiec przeskoczyliśmy o jeden ząbek w jedną, było gorzej wiec w druga strone i tez było gorzej i wróciliśmy to pozycji wyjściowej i okazało sie ze jednak albo nam sie wydawało albo po prostu tak ma być po wymianie paska. malyzck U ciebie dochodzi zdjęta głowica a tego nie robiłem to nie wiem Ale kojarzę ze było głośniej jak przestawiliśmy pasek o jeden ząbek na rozrządzie tylko nie powiem ci w którą strone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.