Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Wyciek oleju z rozrusznika Almera N15

patrolinex
 Share

Recommended Posts

Witam, ostatnio wymieniając olej w skrzyni zauważyłem, że z rozrusznika wyciekła kropla oleju. Może ktoś z Was powiedzieć mi dlaczego???. Kwalifikuje to go do wymiany??

Witam, ostatnio wymieniając olej w skrzyni zauważyłem, że z rozrusznika wyciekła kropla oleju. Może ktoś z Was powiedzieć mi dlaczego???. Kwalifikuje to go do wymiany??

Sprawdź lepiej skąd nakapało na rozrusznik, bo w nim ni w ząb nie ma żadnego płynu;)

Sprawdź lepiej skąd nakapało na rozrusznik, bo w nim ni w ząb nie ma żadnego płynu;)

i nawet nie powinno być może z jakiegoś przewodu u góry ,,,

Kurde, właśnie dlatego założyłem temat, bo to tez wydawało mi się dziwne...., szkoda że nie zrobiłem foty, ale wyciek pojawił się w miejscu łączenia podstawy mocowania a jego obudowa, posprawdzam jutro jeszcze wszystkie przewody, ale zbyt realistycznie mi to wygląda...

w rozruszniku nie ma oleju , pewnie cieknie z pod pokrywy zaworów

a może uszczelniacz na wale ?? trzeba sprawdzić ;)

podejrzewam że jak by uszczelniacz aż tak chlapał to by się sprzęgło zaczynało już slizgać i rozrusznik sie zacinał na tulejce bendyksu bo by sie syf poprzyklejał ( u mnie tak było dlatego wiem )

podejrzewam że jak by uszczelniacz aż tak chlapał to by się sprzęgło zaczynało już slizgać i rozrusznik sie zacinał na tulejce bendyksu bo by sie syf poprzyklejał ( u mnie tak było dlatego wiem )

u mnie tak nie było, tylko olej znikał, i ciekło spod auta

czyli to nie reguła

czyli :)

w rozruszniku nie ma oleju , pewnie cieknie z pod pokrywy zaworów

Bardzo prawdopodobne, ponieważ uszczelka pod pokrywą od jakiegoś czasu kwalifikuje sie do wymiany...

A np. jeśli powoli pada ołożyskowanie wirnika??

rozrusznik niema wogóle dostępu do oleju więc napewno to nie on ,ja stawiam na uszczelke pokrywy zaworów ;)

Edited by binladen

A np. jeśli powoli pada ołożyskowanie wirnika??

No to niech sobie pada, jak padnie na tyle mocno, że będziesz czul tego negatywne efekty, to wymienisz. Wcześniej nie ma sensu.

Ale jak już ci wcześniej mówiłem i ja i potwierdzili koledzy. Ten olej nie ma szansy być z wnętrza rozrusznika (a i z pdających łożysk też nic nie wycieka;p)