Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Almera '98 akumulator

Guest luxux
 Share

Recommended Posts

Guest luxux

Witam

Mam almerke z 98r benzyna 1.4. w styczniu kupilem nowy akumulator centra futura. od 1,5 miesiaca zaczalem miec problem- ujme to tak: jestem w tej chwili za granica i samochod stoi w garazu ale co kilka dni jest odpalany. W ciagu 1, 5 misiaca dostałem info ze rozładował sie akumulator. W piatek samochod jezdził i odpalał bez problemu a dzis sasiad do mnie dzwoni że akumulator padł. co może byc tego przyczyna?uszkodzony akumulatror czy np. dioda od alarmu moze go wyczerpac- ale 2 dni temu samochod przejechał kilkanascie kilometrów.Bardzo prosze o pomoc. z gory dziekuje.

przyczyny mogą być różne, na początek trzeba wpiąć się w obwód i zobaczyć czy nie ma żadnego pożeracza prądu a następnie sprawdzić aku, nowe nie znaczy dobre, może jakiś wadliwy z produkcji.

Wymienialiśmy już jedną taką baterie czy ona ma zieloną kropkę do sprawdzania stanu naładowania ,,to pewnie to samo wymienili od kopa ,,

Guest luxux

Wymienialiśmy już jedną taką baterie czy ona ma zieloną kropkę do sprawdzania stanu naładowania ,,to pewnie to samo wymienili od kopa ,,

no vma tą zielona kontrolkę- nie rozumiem- gown.... akumulator?ta centre bardzo mi polecali.

może radio ? niektóre mimo że sie nie świecą to pożerają prąd

Guest luxux

może radio ? niektóre mimo że sie nie świecą to pożerają prąd

radio odpada, poza tym stacyjka odcina prad po wyjeciu kluczyka a i z radia paenl sciagam. no nic trzeba pewnie bedzie do mechanika sasiada wysłąc :/

alarm też pożera

jakby tak było to 90% samochodów miało by problem z rozładowywaniem aku,

najlepiej wepnij miernik w aku ( + -> miernik -> +aku) i zmierz prąd jaki jest pobierany,

jakby tak było to 90% samochodów miało by problem z rozładowywaniem aku,

miałoby prawdopodobnie gdyby nie były codziennie czy co 2-3 dni odpalane.

w samochodach które stoją dłuższy czas z uzbrojonym alarmem, nawet gdy są odpalane od czasu do czasu tak się dzieje. Nie raz zdarzyło sie to i mnie i moim znajomym. Jazda raz na jakiś czas (np. co miesiąc) kilkanascie km może nie pomóc, zwłaszcza gdy w czasie jazdy jest powłączanych kilka odbiorników prądu: światła, kierunkowskazy, radio, inne.

miałoby prawdopodobnie gdyby nie były codziennie czy co 2-3 dni odpalane.

w samochodach które stoją dłuższy czas z uzbrojonym alarmem, nawet gdy są odpalane od czasu do czasu tak się dzieje. Nie raz zdarzyło sie to i mnie i moim znajomym. Jazda raz na jakiś czas (np. co miesiąc) kilkanascie km może nie pomóc, zwłaszcza gdy w czasie jazdy jest powłączanych kilka odbiorników prądu: światła, kierunkowskazy, radio, inne.

no tak z tym się zgadzam, ale przedstawiłeś dość extremalny przypadek samochodu który służy aby pokazać się w kościele na mszy co niedziela i pochwalić jakie to ja mam nowe auto,:dribble:

no tak z tym się zgadzam, ale przedstawiłeś dość extremalny przypadek samochodu który służy aby pokazać się w kościele na mszy co niedziela i pochwalić jakie to ja mam nowe auto,:dribble:

:D no są też takie przypadki...

bez podpięcia pod amperomierz się nie dowiemy co i jak