Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

N15 skrzynia biegów

Guest kaskawic4
 Share

Recommended Posts

Guest kaskawic4

Podczas skręcania i najczęściej z drugiego biegu słychać głośne stukanie.Fachowiec stwierdził,że to skrzynia biegów.Kupiliśmy używaną i nam wymienił i nadal są stuki. Teraz sugeruje,że to łożyska siedzą w skrzyni biegów. Czy można gdzieś kupić takie łożyska?.

1. Zmień fachowca, bo dzięki tym jego super diagnozom niedługo będziesz musiała wziąć kredyt jak tak dalej będzie wymieniał na chybił trafił.

2. Czy dzieje się to tylko na 2 biegu?

Kolego daj spokój skrzyni!!!.Przy dwóch skrzyniach ten sam objaw to jak w totka wygrać milion.Posprawdzaj na czym stoi auto..amory , wachacze ,drazki ,przeguby,łożyska ,drazki ,półosie drazki stab ,sworznie itd...z drazkami to przesadziłem :) az tylu ich nie ma:) sorry:)

Edited by sten

Guest kaskawic4

1. Zmień fachowca, bo dzięki tym jego super diagnozom niedługo będziesz musiała wziąć kredyt jak tak dalej będzie wymieniał na chybił trafił.

2. Czy dzieje się to tylko na 2 biegu?

tak dzieje się tylko na 2 biegu

Kolego daj spokój skrzyni!!!.Przy dwóch skrzyniach ten sam objaw to jak w totka wygrać milion.Posprawdzaj na czym stoi auto..amory , wachacze ,drazki ,przeguby,łożyska ,drazki ,półosie drazki stab ,sworznie itd...z drazkami to przesadziłem :) az tylu ich nie ma:) sorry:)

Akurat jestem koleżanką-amorki zmienione, i cała reszta jest ok a wali regularnie. Boję się gdzieś dalej wybrać.Czy można te łożyska gdzieś dostać do skrzyni?

Guest Tusiek

ale jak wali ?? i po ktorej stronie?? a mi walilo z prawej i kazdy myslal ze to polos... a to wachacz a po wymianie wachacza koles fachowiec ze stodoly ( ktoremu podziekowalem ) nie dokrecil kolumny amorka i walilo dalej z prawej jak juz dokrecilem to przestalo...

Guest kaskawic4

ale jak wali ?? i po ktorej stronie?? a mi walilo z prawej i kazdy myslal ze to polos... a to wachacz a po wymianie wachacza koles fachowiec ze stodoly ( ktoremu podziekowalem ) nie dokrecil kolumny amorka i walilo dalej z prawej jak juz dokrecilem to przestalo...

teraz to wali z obu stron podczas skręcania z drugiego biegu.To jest regularne bicie jakiegoś elementu o drugi 5-6 razy i dalej wszystko jest ok.

Witam. Co ma skrzynia biegów do skręcania? Czy czasem to walenie to nie trzaskajace przeguby? A moze osłony tarcz hamulcowych przegniły i przy skręcaniu ocieraja się ?A moze drazek stabilizatora? U mnie walił na zakrętach ale nie zawsze .Czasem puszczał serię jak z karabinu i tylko przy większej prędkośći.Przeciez to jest druga skrzynia i ten sam objaw? To jest na pewno cos poza skrzynią.......A moze spróbuj jechać na skręconych kołach na jedynce tylko odpowiednio szybciej..zobacz co wtedy

Edited by sten

ja stawiam na wachacz mi walił ,wystarczyło dokręcic śruby i cisza , wpadnij do olsztyna po południu to sprawdze u siebie na warsztacie

Guest kaskawic4

ja stawiam na wachacz mi walił ,wystarczyło dokręcic śruby i cisza , wpadnij do olsztyna po południu to sprawdze u siebie na warsztacie

Bardzo chętnie-tylko jakieś namiary a ja się stawię

p.s. DZIĘKUJĘ!!!

namiary poszły na pw , czemu nie jedziesz na zlot ?