nissuser Posted August 4, 2010 Share Posted August 4, 2010 witam, autko jak w temacie. Mam obecnie 100.000 na liczniku, chcę wymienić pasek wcześniej niż planowany (120.000). pytanie, jakiej firmy pasek polecacie i czy przy tym przebiegu należy też wymieniać napinacz? bądź rolki? mechanik doradził mi również wymianę pompy wody za jednym zamachem, pytanko jakiej firmy polecacie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GW_Dex Posted August 21, 2010 Share Posted August 21, 2010 ja nie wiem. mam 2.2 Di z łańcuchem na szczęście Link to comment Share on other sites More sharing options...
nunu85 Posted August 22, 2010 Share Posted August 22, 2010 ja nie wiem. mam 2.2 Di z łańcuchem na szczęście ależ pomocna odpowiedź, jestem pod wrażeniem witam, autko jak w temacie. Mam obecnie 100.000 na liczniku, chcę wymienić pasek wcześniej niż planowany (120.000). pytanie, jakiej firmy pasek polecacie i czy przy tym przebiegu należy też wymieniać napinacz? bądź rolki? mechanik doradził mi również wymianę pompy wody za jednym zamachem, pytanko jakiej firmy polecacie? Paski: Contitech, Gates. Unikaj dayco, bo się ponoć lubi rozciągać Rolki/ napinacze: INA, SKF, Rouville Pompa: Febi, Hepu, SKF, Rouville Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Wania Posted August 23, 2010 Share Posted August 23, 2010 Dokładnie jak pisze nunu85. Ja u siebie wymieniłem 6k temu pasek Gates, rolki i pompa Rouville. Zdecydowanie wymień od razu pompę za jednym zamachem. Kupiłem auto z przebiegiem 139k, okazało się że u mnie rozrząd był oryginalny, więc był to najwyższy czas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.