Guest Liswitalis Posted March 20, 2011 Share Posted March 20, 2011 (edited) Witam serdecznie. Problem moze odrobine nietypowy ale moze ktos bedzie mi w stanie podpowiedziec co zrobic. Po pierwsze zdaje sobie sprawe ze jako klient ponosze odpowiedzialnosc za swoje decyzje... Otoz jestem swiezo co upieczonym wlascicielem Navary Platinium, szalenie niezadowolonym wlascicielem, ktory kupil samochod bez jazdy testowej ba bez obejrzenia kupowanego samochodu w salonie. Skuszony wizja pracownika salonu wpakowalem siebie, żonę i trojke malych dzieci z fotelikami do samochodu, w ktory ni jak nie mozemy sie zmiescic. Tydzien po zakupie postanowilem skontaktowac sie z Nissanem celem "zwrotu" auta naiwnie myslac ze to przeciez zaden problem. Nowiutki samochod dealer, ktory juz raz na nim zarobil przy sprzedazy powita mnie z otwartymi ramionami mogac odkupic ode mnie samochod po nizszej cenie by moc go ponownie sprzedac. Nic bardziej mylnego... Powiedziano mi, ze owszem Nissam moze i bedzie chcial ten samochod ode mnie wziasc tyle tylko, ze nie wiadomo dokladnie kiedy poniewaz akurat teraz cierpi na brak gotowki. Aha zapomnialem dodac ze cena wykupu auta bedzie 30% nizsza od tej, ktora ja sam zaplacilem. Czy ktos z uzytkownikow tego forum byl w podobnej sytuacji i wyszedl z tego obronna reka ? Edited March 20, 2011 by Liswitalis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alkaspaw Posted March 20, 2011 Share Posted March 20, 2011 a czego się spodziewałeś że okupią go od ciebie ? przecież to normalne że 30% tracisz za montaż tablic rejestracyjnych to nie maluch w PRL to tylko twoja naiwność w tym przypadku zawiniła handlowiec w salonie jest gotów dać d.py oby tylko sprzedać dałeś się po prostu naciągnąć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Patrol 260 Posted March 20, 2011 Share Posted March 20, 2011 a czego się spodziewałeś że okupią go od ciebie ? przecież to normalne że 30% tracisz za montaż tablic rejestracyjnych to nie maluch w PRL to tylko twoja naiwność w tym przypadku zawiniła handlowiec w salonie jest gotów dać d.py oby tylko sprzedać dałeś się po prostu naciągnąć Jaka naiwność co tu winny handlowiec , jak klient nie wie czego chce i kupuje auto za tyle pieniędzy nie wiedząc czy dostanie do pedałów. Moim zdaniem diler jeszcze powinien dać Ci parę pał po plecach za zawracanie d*py. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest szczureczek Posted March 21, 2011 Share Posted March 21, 2011 (edited) Ja Cię trochę rozumiem. Też myślałem, że tej klasy auto będzie przestronne i duże. Tylko ja potrzebuję takie aut właśnie do pracy. Już wiem, że na rodzinne się nie nadaje. Jeżeli chcesz się pozbyć auta nie zadowlony z zakupu, najlepiej zrób tak przed salonem gdzie go kupiłeś http://www.youtube.com/watch?v=gQoldFPvlGE A następnym razem patrz na przestronność, a nie na możliwość odliczenia Vatu. Pozdrawiam Edited March 21, 2011 by szczureczek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sabt Posted March 21, 2011 Share Posted March 21, 2011 I tak dużo dają , a ciekawy jestem ile z ceny katalogowej tobie zrzucili ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
camo Posted March 21, 2011 Share Posted March 21, 2011 nie chce namawiac np do parkowania na pradze (niesławna dzielnica warszawy), ale o ile pamietam jedna firma ubezpieczeniowa ostatnio sie reklamuje, że zwraca pełna kwote zakupu za samochod skradziony w czasie pierwszego roku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapelan78 Posted March 24, 2011 Share Posted March 24, 2011 Nie bardzo rozumiem co ty zabierasz jadąc z rodziną ( lodówkę ,wersalkę) montujesz zabudowę z tyłu i jeździsz z 3 dzieciakami i żoną po całej europie bez żadnych problemów - ja tak robię co rok i nie mam z tym żadnego problemu Podaj mi jakikolwiek samochód poza pick-upem w który się zapakujesz na maksa - chętnie skorzystam z rady Pozdrawiam-bez napinki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
badolog Posted March 30, 2011 Share Posted March 30, 2011 (edited) na zgłochę dostaniesz 20000 pln od jumaków i całe ubezbieczenie z pzu za nowe auto................... oczywiscie zartuje :-) Edited March 30, 2011 by badolog Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jankbkak Posted March 31, 2011 Share Posted March 31, 2011 witam i co tu więcej dodać o ciśnie się stare Polskie przysłowie ,,ŻE POLAK ZAWSZE MĄDRY PO SZKODZIE " Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jasiek25 Posted May 11, 2011 Share Posted May 11, 2011 jak maja ci dac 30% mniej to wystaw na allegro ale 25% mniej zapewne sie znajdzie chetny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts