Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Almera 2001 3d 1.8 kat

Guest gipsmen

Recommended Posts

Guest gipsmen

Od 3 tygodni mam problem z kontrolka Check engine, tzn - zapalila sie kontrolkapierwszy raz podlaczylm do komputera - wywalilo blad - WYPADANIE ZAPLONU, zobaczylem swiece i okazalo sie ze powypalane prawie popekane :) swiece wymienilem kontrolka zgasla :) po 3 dniach znow kontrolka :) w warsztatcie cos znalezli w elektryce - "pogrzebali" w wiazce - blad zniknal :) - po 2 dniach znow sie zapalilo - ogolnie podejrzenie jest na cewke - czy jets to mozliwe? czy moze szukac gdzie indziej? cewka to juz chyba wiekszy wydatek no a jednej chyba nie wymienie - pewnie trzeba 4 naraz - no chyabze sie myle - pomozcie gdzie zajrzec teraz? - ogolnie samochod "dziala" normalnie - nic sie nie dzieje - no chyba ze nie zauwazylem :/

podaj numer błędu, dopiero można gdybać

Guest gipsmen

numer bledu P0300 - no i jak wlasnie przed paroma chwilami go przciagnalem na 2 czy 3 do 4-5 tys obortow to tak jakby sie dlawil w kilku momentach, jakby stracil troche mocy

P0300 - wypadniecie zaplonu -- dokladnie tam pokazal komputer

Guest tomplock26

numer bledu P0300 - no i jak wlasnie przed paroma chwilami go przciagnalem na 2 czy 3 do 4-5 tys obortow to tak jakby sie dlawil w kilku momentach, jakby stracil troche mocy

P0300 - wypadniecie zaplonu -- dokladnie tam pokazal komputer

Witaj jezeli potrzebujesz cewek mam dojscie do oryginalnych cewek z nissana z serwisu za60%ceny półkowej około 250złotych za sztuke kiedy to w salonie czy zamiennik Boscha koszt400-500złotych.Co do tego dławienia tak chwilowego przy tych obrotach rzędu 4000-4500 należy wyczyścic przepływomierz oraz przepustnice miałem to samo

jak zrobione to zamykam

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...