Guest pawelek1916 Posted March 31, 2011 Share Posted March 31, 2011 Witam, przeglądam od dłuższego czasu forum i niestety nie mogę znaleźć odpowiedzi na mój problem. Chodzi o P10 1993r 2.0 benzyna 16v Wymienię w punktach o co chodzi: 1. Przy włączeniu zapłony nie "słyszę" pompki paliwa (wcześnie słyszałem)... 2. Wskaźnik paliwa ciągle znajduje się w tym samym miejscu (czy kluczyki są w włożone czy nie; czy samochód chodzi czy nie - ciągle to samo! 3. Nie wiem gdzie mam szukać tej pompki - podobno pod kanapą tylną, tylko że nie tak łatwo ją zdemontować ;( 4. Przekaźnik znalazłem w prawej komorze silnika w czarnej skrzynce, tylko co z tego jak nie potrafię sprawdzić czy owy przekaźnik jest sprawny... 5. Sprawdziłem bezpiecznik od pompy paliwa - był spalony - wymieniłem, ale nic to nie zmieniło. Reasumując, samochód super jeździ na LPG na benzynie w ogóle. Macie Chłopaki jakiś pomysł na usunięcie owej usterki?? Wcześniej auto pięknie chodziło na benzynie. Pozdrawiam! Z góry dziękuję za każdą - konkretną - odpowiedź Jakieś pomysły? Zabrałem sie za usuwanie usterki... Sprawdzilem przekaźnik - jest sprawny (mam drugi rowniez sprawny na sprzedaz - inforamcje na priv). Kupilem nową pomke i jutro rano zabieram sie za wymiane. Calą operacje uwiecznie na zdjeciach i wrzuce na forum - moze komus sie przyda:) Pompka umiejscowiona jest w tylnej części samochodu a dokładnie po środku między bagażnikiem a kanapą tylną. Pozdrawiam. Pojawił się dzisiaj nowy wątek w sprawie. Pali się każdy nowy bezpiecznik(od pompy paliwa), który zamontuje. Przykład: Silnik wyłączony, wyjmuje stary(spalony) bezpiecznik, montuje nowy. Odpalam samochód na gazie, przez 5 sekund samochód ma obroty ok 700rpm, następnie pojawia się błysk(cały czas obserwuje bezpiecznik) i w tym momencie bezpiecznik się spalił, a samochód trzyma spokojnie obroty ok 800-900rpm. Morał taki, że w przewodach może tkwić problem, a nie w bezpośrednio w pompce ------> dobrze mówię?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
miziera Posted March 31, 2011 Share Posted March 31, 2011 Pojawił się dzisiaj nowy wątek w sprawie. Pali się każdy nowy bezpiecznik(od pompy paliwa), który zamontuje. Przykład: Silnik wyłączony, wyjmuje stary(spalony) bezpiecznik, montuje nowy. Odpalam samochód na gazie, przez 5 sekund samochód ma obroty ok 700rpm, następnie pojawia się błysk(cały czas obserwuje bezpiecznik) i w tym momencie bezpiecznik się spalił, a samochód trzyma spokojnie obroty ok 800-900rpm. Morał taki, że w przewodach może tkwić problem, a nie w bezpośrednio w pompce ------> dobrze mówię?? Niekoniecznie, ale jest to możliwe (możesz mieć zwarcie w obwodzie samej pompki) Podłącz pompkę na "krótko" z innego żródła lub sprawdź przewody po odłączeniu od pompki (nie idą czasami gdzieś pod dywanikami gdzie w zimę mogła się dostać woda?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pawelek1916 Posted May 7, 2011 Share Posted May 7, 2011 (nie idą czasami gdzieś pod dywanikami gdzie w zimę mogła się dostać woda?) Z tego co wiem przewody od pompki idą wzdłuż listwy progowej i kto wie, może dostała się tam woda. Cenna uwaga, sprawdzę to:) Pompa paliwa wymieniona i problem rozwiązany Temat do zamknięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.