Guest bartex Posted April 4, 2011 Share Posted April 4, 2011 Witam, mam problem z tylnym prawym hamulcem, przez co nie mogę przejść przeglądu technicznego, wymienione przewody (wszystkie), szczęki, cylinderek a koło nadal słabo hamuje, różnica 63% do koła po drugiej stronie samochodu. Nie mam kolektorów hamulcowych, samochód bez ABS. Dodam ze hamulec ręczny działa rewelacyjnie na oba koła IDENTYCZNIE. W czym możne być problem, żaden mechanik nie umie zdiagnozować problemu a ja jeżdżę bez przeglądu ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest kyniu1985 Posted April 5, 2011 Share Posted April 5, 2011 Moze problem tkwi w nie lub zle odpowietrzonym cylindreku.Odpowietrz uklad w takiej kolejnosci tl pp tp pl i powinno pomoc:) Jezeli wszystko zostalo dobrze zamontowane to problem tkwi w odpowietrzeniu.U mnie roznica na rolkach wynosi 2% wiec te 63% to naprawde hebel na tym kole niedziala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest bartex Posted April 5, 2011 Share Posted April 5, 2011 Odpowietrzone jest dobrze na 99,9%, kilka osób już odpowietrzało, jutro może zawiozę bębny do przetoczenia, to ostatnia rzecz która nie była robiona z hamulcami... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adambyw Posted June 14, 2011 Share Posted June 14, 2011 Mi objawy sugerują z problemem w hydraulice. Stawiam na niedrożny przewód hamulcowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest bartex Posted June 14, 2011 Share Posted June 14, 2011 przewodu były całkowicie wymieniane i dalej nic, również regenerowałem pompe hamulcową, i dalej nic. Żaden mechanik nie potrafił tego zrobić aż w końcu ja to zrobiłem, problem był taki że koło które słabiej hamowało okazało się że tak ma być, a koło po przeciwnej stronie za mocno hamowało, wymieniłem cylinderek w kole które za mocno hamowało i wszystko działa jak ma być Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.