Guest Murcind71 Posted April 7, 2011 Share Posted April 7, 2011 Witam Mam problem w moim Terrano 3.0 TDI automat . Od pewnego czasu szczegolnie na zimnym silniku dymi mi na niebiesko i zapala sie lampka kontroli silnika .Potem jak sie rozgrzeje jest ok .Mialem tak juz kiedys , wymienilem filtr paliwa zalalem srodek do czyszczenia ukladu i bylo ok . Auto stalo 2-3 miesiace praktycznie nie jezdzone i zaczelo sie znow .Podejrzewam ze jakies paprochy z byle jakiego paliwa weszly we wtryski . Mysle za na pocztek wyplucze zbiornik , zmienie filtr i zobacze co bedzie . Czy ktos robil regeneracje wtryskow w tym silniku , jaki moze byc orientacyjny koszt ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
akara Posted April 8, 2011 Share Posted April 8, 2011 Witam Mam problem w moim Terrano 3.0 TDI automat . Od pewnego czasu szczegolnie na zimnym silniku dymi mi na niebiesko i zapala sie lampka kontroli silnika .Potem jak sie rozgrzeje jest ok .Mialem tak juz kiedys , wymienilem filtr paliwa zalalem srodek do czyszczenia ukladu i bylo ok . Auto stalo 2-3 miesiace praktycznie nie jezdzone i zaczelo sie znow .Podejrzewam ze jakies paprochy z byle jakiego paliwa weszly we wtryski . Mysle za na pocztek wyplucze zbiornik , zmienie filtr i zobacze co bedzie . Czy ktos robil regeneracje wtryskow w tym silniku , jaki moze byc orientacyjny koszt ? Na Twoim miejscu sprawdziłbym swiece żarowe. Miałem podobny problem:po odpaleniu dymił i zapalał się scheck po nagrzaniu silnika wszystko było ok. Sprawdziłem świece żarowe poprzez wykręcenie i podłączałem każdą z osobna do akumulatora dwie się żarzyły a dwie były padnięte.Wymieniłem te padnięte na nowe i odpukać rok mija i problem odszedł w zapomnienie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Murcind71 Posted April 10, 2011 Share Posted April 10, 2011 Na Twoim miejscu sprawdziłbym swiece żarowe. Miałem podobny problem:po odpaleniu dymił i zapalał się scheck po nagrzaniu silnika wszystko było ok. Sprawdziłem świece żarowe poprzez wykręcenie i podłączałem każdą z osobna do akumulatora dwie się żarzyły a dwie były padnięte.Wymieniłem te padnięte na nowe i odpukać rok mija i problem odszedł w zapomnienie. dzieki jutro podjade do warsztatu podlaczymy kompa zobaczymy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.