Guest pablo2-75 Posted June 4, 2011 Share Posted June 4, 2011 Witam. Autko z końca 2004 , wszystkie filtry zmienione , paliwowy wczoraj. Podczas agresywniejszego rozpędzania przy ok 3500 obr. zauważyłem że odcina dopływ paliwa ( w sumie nie jestem pewien) na 3-cim biegu przy ok 3500 , na 4-tym ok 3000 , wczoraj na 6 biegu przy ok 2800 ob nie można było go praktycznie rozpędzić . Zauważyłem że gdy odpuszczę gaz i dodaję powoli, auto zaczyna rozpędzać się dalej . Największa prędkość dla niego to ok 160 KM/h dalej już nie można go rozpędzić . Jest to o tyle dziwne że do tych obrotów jest ok , nic nie dławi, nie szarpie. Zachowuje się jak by po prostu paliwo zostawało odcinane .Co może być przyczyną? Proszę o pomoc w tej sprawie . Pozdrawiam ...................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................... Witam , ponownie ja . Na początek chciałbym powiedzieć że miałem nadzieję na to że ktoś coś napisze. Miałem już różne auta ale nigdy diesla .Nie jestem chyba osamotniony ( nie byłem) z tym problemem a mimo to nic się nie dowiedziałem szkoda , ale nic . Więc odpowiadając na pytanie powyżej , problemem był zapchany zawór EGR niestety . Po wyczyszczeniu maszyna gada zupełnie inaczej Nie to auto. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Dendii Posted June 6, 2011 Share Posted June 6, 2011 Powiem szczeze ze u mnie jest podobny problem, autko dopiero jedzie jak pyknie 3 tysiace obrotów do 3 tysiecy jest mułem i tak jak napisałes jak stopniowo mu sie popuszcza i naciska to wtedy jest mu lepiej, i tez powyzej 4 tysiecy zachowuje sie jakby mu paliwa brakowało albo sie zapychał czymś. hmmm musze spróbowac z tym czujnikiem moze tez cos pomoze. a i jeszcze cos, jak wcisnie sie mu pedał do dechy to auto stoi zero przyspieszenia. dopiero po odpuszczeniu i załaczeniu turbiny cos sie zaczyna dziac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.