Guest Zielas Posted August 6, 2011 Share Posted August 6, 2011 Witam! Kupiłem niedawno P12 1.6 z 2002 roku ma przejechane 153 tyś km. Kupiłem okazyjnie bo coś w nim nie grało, a dokładnie był słaby i świeciła się kontrolka silnika. Samochód zapala bez problemów (zimny czy ciepły) silnik nie bardzo chce przekroczyć 3 tyś obrotów, przyspieszenie do 100 km. to około 3 minuty!!! Pojechałem na komputer i wyskoczyło 7 błędów: czujnik położenia wału, wałka rozrządu, czujnika temperatury i inne. Błędy po wykasowaniu już się nie pojawiły, ale silnik dalej mulił. Wziąłem od kolegi podobną P12 i zacząłem wymieniać czujniki: przepływomierz, położenia wału, cewki, świece i wszystkie inne które dałem rade -bez efektu. Później pomierzyłem ciśnienie na cylindrach i na każdym mam ponad 10 barów na zimnym silniku, wiec też jest dobrze. Może miał ktoś podobny problem, lub macie pomysły co robić dalej? Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bumcyk Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 Witam! Kupiłem niedawno P12 1.6 z 2002 roku ma przejechane 153 tyś km. Kupiłem okazyjnie bo coś w nim nie grało, a dokładnie był słaby i świeciła się kontrolka silnika. Samochód zapala bez problemów (zimny czy ciepły) silnik nie bardzo chce przekroczyć 3 tyś obrotów, przyspieszenie do 100 km. to około 3 minuty!!! Pojechałem na komputer i wyskoczyło 7 błędów: czujnik położenia wału, wałka rozrządu, czujnika temperatury i inne. Błędy po wykasowaniu już się nie pojawiły, ale silnik dalej mulił. Wziąłem od kolegi podobną P12 i zacząłem wymieniać czujniki: przepływomierz, położenia wału, cewki, świece i wszystkie inne które dałem rade -bez efektu. Później pomierzyłem ciśnienie na cylindrach i na każdym mam ponad 10 barów na zimnym silniku, wiec też jest dobrze. Może miał ktoś podobny problem, lub macie pomysły co robić dalej? Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi! Sprawdź rozrząd. Może łancuch się wyciągnął. Jeśli ciągle wyskakuje błąd czujnika położenia wałka rozrządu to albo czujnik,ale na jakieś 90% będzie wyciagniety lańcuch i napinacz już nie wyrabia. Niekoniecznie musi być słychać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest rafal_p Posted September 8, 2011 Share Posted September 8, 2011 witam Ja bym sprawdził EGR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest czart79 Posted September 8, 2011 Share Posted September 8, 2011 hmm... sprawdziłbym katalizator, bo być może jest mocno przytkany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.