Guest tomek47 Posted August 8, 2011 Share Posted August 8, 2011 Od wczoraj świeci mi się światłem ciągłym lampka ostrzegawcza systemu kontroli silnika.W instrukcji jest tylko postępowanie dotyczące silnika diesel. Ja mam Primerę p12 2004 rok 1.8 benzyna. Do wczoraj było wszystko OK. W dniu wczorajszym zatankowałem na stacji paliw benzynę i po przejechaniu około 10 km zaświeciła się ta lampka i nie gaśnie. Samochód nie stracił na przyspieszeniu i mocy przynajmniej ja tego nie odczuwam. Wolne obroty są równe. Poza tym nic się nie dzieje. Proszę o radę i pomoc jeżeli ktoś wie jak dalej postępować. Do ASO mam ponad 100km. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted August 8, 2011 Share Posted August 8, 2011 może jakieś syfiaste paliwo i wywaliło błąd kata, wykasuj i jeździj dalej, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest tomek47 Posted August 8, 2011 Share Posted August 8, 2011 Dino dzięki za szybką reakcję . Proszę o wskazówki jak mam wykasować błąd bo nie mam o tym zielonego pojęcia :-(. W dniu dzisiejszym w czasie jazdy a właściwie zatrzymywania się w korku parę razy spadły mi wolne obroty tzn.falowały potem już było wszystko OK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted August 8, 2011 Share Posted August 8, 2011 skąd jesteś??? może ktoś jest w pobliżu i ma ELM-a to wykasuje za piwo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.