słonik Posted August 14, 2011 Share Posted August 14, 2011 Witam Zauważyłem, że na wysokości drzwi pasażera pomiędzy karoserią a platikowym progiem z dwóch stron ten próg jest lekko pofalowany. Element defiyntywnie oryginalny. Czy też tak macie?A może jednak są idealnie proste i idealnie przylegające do karoserii? Będę wdzięczny za odpowiedz. Na mój gust to zużycie (wsiadanie,wysiadanie) + słońce. Pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston81 Posted August 14, 2011 Share Posted August 14, 2011 moze jakies foto? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelsalata Posted August 14, 2011 Share Posted August 14, 2011 Moje są równe, ale ewidentnie skopane butami do tego stopnia, że się powycierały kilka ładnych milimetrów i nie trzymają prostej linii po całości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
słonik Posted August 14, 2011 Author Share Posted August 14, 2011 Oki to wiec od kopów Fotki zrobię przy okazji, na poczatku to się przestraszyłem, że auto krzywe ;-) Daje fotki ale ciemno i z komórki:( Jeszcze jedna fotka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelsalata Posted August 14, 2011 Share Posted August 14, 2011 Uszczelka Ci się zsunęła z progów... zdejmij całą i osadź na nowo i po sprawie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
słonik Posted August 14, 2011 Author Share Posted August 14, 2011 Kurcze, ale jaka uszczelka?Nie wiem czy dobrze sie rozumiemy - chodzi mi o te szpary pomiędzy krawędzią nadwozia a nakładką plastikową w postaci progu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelsalata Posted August 14, 2011 Share Posted August 14, 2011 A wiesz Ty co - teraz mi go głowy przyszło. Zajrzyj TUTAJ... Może Ci już tam urosło tego syfu pod spodem. Jak trzyma błoto, to np. po deszczu może puchnąć i zniekształcać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
słonik Posted August 14, 2011 Author Share Posted August 14, 2011 Jak patrzę i podważam to nic tam nie widać szczególnego. Będę wdzięczny za inną fotkę porównawczą. Poprzedni właściciel eksplatował auto w 4 osoby więc może po prostu cały czas ktoś kopał w te plastiki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelsalata Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 Na foto moje progi... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
słonik Posted August 16, 2011 Author Share Posted August 16, 2011 Ok dzieki widze, ze norma te "odstępstwa". Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelsalata Posted August 17, 2011 Share Posted August 17, 2011 No takie mają śmiszne te przetłoczenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
słonik Posted August 17, 2011 Author Share Posted August 17, 2011 Hej patrzyłem na allegro gdzie są zdjęcia "ćwiartek" i rzeczywiście tak ma być. Śmiesznie ten próg faluje nie jest taki idealnie wygięty tylko cóż..dość specyficznie. Taki urok ich fantazji Pozdrawiam Jak próg faluje to i ten plastik nie przylega idealnie + zmęczenie materiału i robią się szpary. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts