Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

ubytki oleju

kaczmar

Recommended Posts

czy jak krecicie swoje primki do konca albo chociaz wysoko to ubywa wam oleju w silniku??ja ostatnio zauwazylem ze u mnie tak sie dzieje i zastanawiam sie czy to normalne czy moze wypadalo by cos z tym zrobic? z gory dziekuje za wszelkie rady i sugestie

Chyba szkoda silnika że tak piłujesz aż do końca.

Do 4 tys obrotów czy troche ponadto jest wystarczająco przy wyprzedzaniu .Czy na autostradzie przy wiekszych prędkościach.

A co do ubytku oleju to trudno powiedzieć.<_<

to normalne że silnik jak go piłujesz i ciągniesz na wysokich obrotach weźmie trochę oleju, ale jeśli przy normalnej jeździe nie bierze to jest wszystko ok.

• 1 month later...

A u mnie znika olej. Wprawdzie najwiecej jak jezdze na gazie (instalacja Vialle). Zanim naprawilem te instalacje i jezdzilem na benzynie nie widzialem by go ubylo, moze przez to ze jezdzilem ekonomiczniej ;)

to na czy jeździsz nie ma wpływu, tylko jak jeździsz.

czy jak krecicie swoje primki do konca albo chociaz wysoko to ubywa wam oleju w silniku??ja ostatnio zauwazylem ze u mnie tak sie dzieje i zastanawiam sie czy to normalne czy moze wypadalo by cos z tym zrobic? z gory dziekuje za wszelkie rady i sugestie

Przy następnej zmianie wlej olej 10W60, będzie się lepiej zachowywał w wyższych temperaturach. Albo przestań aż tak kręcić. Ogólnie jakby Ci znikało nawet te 0,5 - 1,0l na 10 tys. to jeszcze nie trzeba się przejmować, byleby tylko nie zjechał poziom poniżej minimum.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...