kaczmar Posted August 15, 2011 Share Posted August 15, 2011 czy jak krecicie swoje primki do konca albo chociaz wysoko to ubywa wam oleju w silniku??ja ostatnio zauwazylem ze u mnie tak sie dzieje i zastanawiam sie czy to normalne czy moze wypadalo by cos z tym zrobic? z gory dziekuje za wszelkie rady i sugestie Link to comment Share on other sites More sharing options...
RAAAD Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 Chyba szkoda silnika że tak piłujesz aż do końca. Do 4 tys obrotów czy troche ponadto jest wystarczająco przy wyprzedzaniu .Czy na autostradzie przy wiekszych prędkościach. A co do ubytku oleju to trudno powiedzieć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paweleknowakowski Posted August 21, 2011 Share Posted August 21, 2011 to normalne że silnik jak go piłujesz i ciągniesz na wysokich obrotach weźmie trochę oleju, ale jeśli przy normalnej jeździe nie bierze to jest wszystko ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Marioo2 Posted September 24, 2011 Share Posted September 24, 2011 A u mnie znika olej. Wprawdzie najwiecej jak jezdze na gazie (instalacja Vialle). Zanim naprawilem te instalacje i jezdzilem na benzynie nie widzialem by go ubylo, moze przez to ze jezdzilem ekonomiczniej Link to comment Share on other sites More sharing options...
paweleknowakowski Posted September 24, 2011 Share Posted September 24, 2011 to na czy jeździsz nie ma wpływu, tylko jak jeździsz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maius Posted September 27, 2011 Share Posted September 27, 2011 czy jak krecicie swoje primki do konca albo chociaz wysoko to ubywa wam oleju w silniku??ja ostatnio zauwazylem ze u mnie tak sie dzieje i zastanawiam sie czy to normalne czy moze wypadalo by cos z tym zrobic? z gory dziekuje za wszelkie rady i sugestie Przy następnej zmianie wlej olej 10W60, będzie się lepiej zachowywał w wyższych temperaturach. Albo przestań aż tak kręcić. Ogólnie jakby Ci znikało nawet te 0,5 - 1,0l na 10 tys. to jeszcze nie trzeba się przejmować, byleby tylko nie zjechał poziom poniżej minimum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.