Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[p11] - przycisk na desce rozdzielczej

Guest kotini
 Share

Recommended Posts

Guest kotini

Witam ,

tydzień temu sprowadziłem sobie nissana primere p11 SE z austrii i tak powoli go poznaje :)

na desce rozdzielczej jest taki przycisk funkcyjny chyba powinien zmieniać wyświetlaną funkcję a tego nie robi;( cały czas wyświetlał temperaturę a teraz zmieniło mu się i wyświetla ilość km (chyba do przejechania na baku). w zał fot. post-47859-0-41079900-1313954698_thumb.jpg

ma ktoś jakiś pomysł? (dodam że przycisk działa bo po wyjęciu kluczyka wyświetla się zegar który można wysterować tym przyciskiem)

i mam jeszcze drugie.

Przy odpalonym silniku odkreciłem wlew oleju i nagle obroty spadły a z dziury wydobywał się dziwny dźwięk tak jak by dmuchania i wypluwał takie małe kropelki oleju :P to normalne?

Pozdrawiam,

W p11 jest jest przycisk na końcu od gałki wycieraczek. Tam jest temp, data i godz te 3 funkcje i chyba działa na zapłonie czy włączonym silniku..

Chyba że masz p11.144 i to jest po lifcie.

tak jak napisał RAAAD w włączniku wycierajek na jego "szczycie" powinien być przycisk funkcyjny i nim się zmienia opcję. Ty powinieneś mieć więcej funkcji niż my (3). A ten przycisk na desce jest do zerowania licznika dziennego.

Guest kotini

hehe... fakt :) myślałem że już go całego obmacałem a jednak jest przycisk na włączniku wycieraczek :)

a z tym dmuchaniem z silnika to normalne? u was tez tak jest? czy to jakieś pierścienie do wymiany ? (ma przejechane 120 tys)

Jak kupiłem swoją Primerę, też się wystraszyłem że ma przedmuchy jak odkręciłem korek oleju, ale to normalne. Złym objawem będzie jeśli wyciągniesz szabelkę i z niej będzie pluło olejem.

Złym objawem będzie jeśli wyciągniesz szabelkę i z niej będzie pluło olejem.

chyba bagnet a nie szabelkę :D

Guest kotini

:) no to troszke mnie uspokoiles :) dzieki

a z tego co sie doczytalem to tam jest łańcuszek rozrządu, tak?

i jego się jakoś wymienia co ileś tyś km? czy jeździć aż się rozpadnie? :P

Pewnie dłużej sie jezdzi niż na pasku ale tez wymienia jak sie rozciągnie i słychac stuki czy napinacze.

Zawsze można jeździć aż się rozpadnie. Tylko często w tedy koszta serwisu są droższe niż wymiany profilaktyczne.

No chyba każdy słyszy i domyśla sie czy coś stuka albo dziwne dzwieki są w rozrzadzie jak łańcuszek i powinien myśleć o wymianie komplety...

A pasek to jak wiadomo był wymieniany to jezdzić 60-70kkm i wymienić dla spokoju niż czekać aż pęknie...

Guest kotini

A pasek to jak wiadomo był wymieniany to jezdzić 60-70kkm i wymienić dla spokoju niż czekać aż pęknie...

czyli jak mam przejechane 110 tys to powinienem wymienic?

Jeśli nic ci nie słychac w rozrzadzie i olej wymieniany regularnie to pewnie możesz jezdzic.

A skoro kupiłes nie dawno go to może wiesz kiedy był wymieniany chyba że nie ma żadnej kartki to wymien sobie i pilnować co 10kkm czy 15kkm przy lepszym oleju.

Ja wymieniam co 10kkm.