SCREEMER Posted August 22, 2011 Share Posted August 22, 2011 Witam, może ktoś będzie mi w stanie pomóc. Chcę okleić nakładki ( chyba tak się na to mówi) lusterek bocznych folią "carbon". Kupiłem auto z drugiej ręki i niestety są trochę porysowane. Może ktoś ma jakieś zdjęcia bądź instrukcje jak zdjąć nakładki z lusterek tak żeby niczego nie połamać?? Z góry dziękuję za jakieś info. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Author53 Posted August 22, 2011 Share Posted August 22, 2011 Witam, może ktoś będzie mi w stanie pomóc. Chcę okleić nakładki ( chyba tak się na to mówi) lusterek bocznych folią "carbon". Kupiłem auto z drugiej ręki i niestety są trochę porysowane. Może ktoś ma jakieś zdjęcia bądź instrukcje jak zdjąć nakładki z lusterek tak żeby niczego nie połamać?? Z góry dziękuję za jakieś info. Pozdrawiam Podaj adres mailowy to przesle to co znalazłem w service manual. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest JjS Posted August 24, 2011 Share Posted August 24, 2011 (edited) Znalezione z necie... Może Ci pomoże. Mirror.pdf Edited August 24, 2011 by JjS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SCREEMER Posted August 24, 2011 Author Share Posted August 24, 2011 i to jest właśnie to Super bardzo dzięki Pozdrawiam Znalezione z necie... Może Ci pomoże. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Author53 Posted August 24, 2011 Share Posted August 24, 2011 (edited) Znalezione z necie... Może Ci pomoże. To moze jakis link? Edited August 24, 2011 by Author53 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
castoro Posted August 24, 2011 Share Posted August 24, 2011 To moze jakis link? Jest taki link do tego samego i jeszcze trochę - ale zdjęć wykonania opracji - niestety nie ma http://www.megaupload.com/?d=9NRKJWI7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest JjS Posted August 24, 2011 Share Posted August 24, 2011 To moze jakis link? google.com i wpisz "nissan qashqai service manual" http://www.google.com/search?rls=en&q=nissan+qashqai+service+manual&ie=UTF-8&oe=UTF-8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Author53 Posted August 24, 2011 Share Posted August 24, 2011 (edited) Jest taki link do tego samego i jeszcze trochę - ale zdjęć wykonania opracji - niestety nie ma http://www.megaupload.com/?d=9NRKJWI7 Mam "Nissan Qashqai Tech Manual (J10)" ale format od tego powyzej nieznacznie sie różni. Pytam o link bo moze jest cos wiecej niż ja posiadam a ten link który podałeś to aby napewno do ...... materiałów o QQ? Edited August 24, 2011 by Author53 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest JjS Posted August 24, 2011 Share Posted August 24, 2011 Mam "Nissan Qashqai Tech Manual (J10)" ale format od tego powyzej nieznacznie sie różni. Pytam o link bo moze jest cos wiecej niż ja posiadam a ten link który podałeś to aby napewno do ...... materiałów o QQ? To są dokładnie te strony z manuala. Nawet data i rozmiar pliku się zgadza... Publication Number: SM7E00-1J10E1E Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
castoro Posted August 24, 2011 Share Posted August 24, 2011 Mam "Nissan Qashqai Tech Manual (J10)" ale format od tego powyzej nieznacznie sie różni. Pytam o link bo moze jest cos wiecej niż ja posiadam a ten link który podałeś to aby napewno do ...... materiałów o QQ? Tak - jak pisze JjS jest to ten sam plik , no trochę jeszcze o swiatłach. Naciskasz linka i po otwarciu stronki Megaupload odczekasz 40 sek i naciskasz pobieranie zwykłe i pobierze Ci z-RAR -owany plik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Author53 Posted August 24, 2011 Share Posted August 24, 2011 Tak - jak pisze JjS jest to ten sam plik , no trochę jeszcze o swiatłach. Naciskasz linka i po otwarciu stronki Megaupload odczekasz 40 sek i naciskasz pobieranie zwykłe i pobierze Ci z-RAR -owany plik No to ja to mam w całości. Myslałem ze znaleźliscie cos nowego w necie. Dziękuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aldo Posted December 3, 2016 Share Posted December 3, 2016 (edited) Witam Odświeżę temat,czy ktoś próbował rozebrać na czynniki pierwsze lusterko wsteczne zewnętrzne? Aldo ,czemu piszesz taką małą czcionką??? Poprawiłem. Edited December 3, 2016 by JACKO29 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fergul11 Posted December 3, 2016 Share Posted December 3, 2016 Próbowałem rozbierałem cztery razy , za czwartym urwałem dwa dolne ząbki zewnętrznej osłony , możliwe że były już osłabione poprzednim demontażem ? W efekcie oklejenie wyglądało wielce niezadowalająco , więc zerwałem okleinę , a luźną osłonę zamocowałem na dwie kropelki super glue . Najlepiej zobaczyć na zdjęciach jak wygląda element po demontażu i gdzie są zaczepy , wtedy daje to pogląd gdzie wetknąć w obudowę płaski przedmiot aby odblokować zaczep . Ja zawsze zaczynałem od dołu tyle tylko że paluchami czego efektem było uszkodzenie . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aldo Posted December 3, 2016 Share Posted December 3, 2016 (edited) Mam na myśli większą ingerencję w lusterko np. jak odłączyć cały mechanizm od korpusu lusterka. Edited December 4, 2016 by aldo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JACKO29 Posted December 3, 2016 Share Posted December 3, 2016 Aldo ,popraw link.nie ma zdjęcia,tylko reklama hostigu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
scanik Posted August 25, 2020 Share Posted August 25, 2020 W dniu 3.12.2016 o 15:25, aldo napisał: Mam na myśli większą ingerencję w lusterko np. jak odłączyć cały mechanizm od korpusu lusterka. No właśnie, udało Ci się? Juz dwa razy próbowałem bo mi sie zacina i chciałem nasmarowac ale się poddałem, nie ma tam dostępu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duzyy Posted August 26, 2020 Share Posted August 26, 2020 Wyciągamy wkład i odkręcamy mechanizm i odpinamy wtyczkę. Zostaje nam w ręku mechanizm i szczerze to nie rozbierałem go. Mam w bagażniku i muszę z ciekawości się do niego dobrać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
scanik Posted August 26, 2020 Share Posted August 26, 2020 Godzinę temu, Duzyy napisał: Wyciągamy wkład i odkręcamy mechanizm i odpinamy wtyczkę. Zostaje nam w ręku mechanizm i szczerze to nie rozbierałem go. Mam w bagażniku i muszę z ciekawości się do niego dobrać To co piszesz to żaden problem. Rozbierz to ramie z silnikiem, które składa lusterko to jesteś boss :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts