Guest CarBike Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 Panowie mam taki problem padł mi rozrusznik auto nie chce odpalić, słychać takie cyknięcie, po wyciągnięciu i podłączeniu na krotko wszystko działa, to co zauważyłem to przy próbie odpalenia przygasa zegarek na konsoli środkowej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Patrol 260 Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 Jeżeli akumulator jest OK , i masa na silniku dobrze przykręcona,to siadły tulejki w rozruszniku, albo przypalone jest uzwojenie, i pod obciążeniem nie kręci. Tak czy inaczej rozrusznik masz na stole rozbierz, i będziesz widział co trzeba zrobić. Wszystkie graty do tego rozrusznika są dostępne od ręki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest CarBike Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 Rozrusznik był wyciągany czyszczony, martwi mnie to przygasanie zegara Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Patrol 260 Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 Rozrusznik był wyciągany czyszczony, martwi mnie to przygasanie zegara Czyścić to sobie możesz końcówkę tłumika , jak nie kreci to wymaga naprawy, a co do przygasania, to normalne że jak dajesz stacyjkę na rozruch to wyłączają się na chwilę urządzenia elektryczne które pobierają zbędny prąd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest CarBike Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 Czy może byc to wina szczotko trzymacza ?? jak sprawdzić dokładnie czy padł rozrusznik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest addicted Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 u mnie jest to samo! http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/79176-a33-problem-ze-startem-silnika-video/ nie rozbieralem i nie podlaczalem na krotko. ale symptomy te same. zobacz video w moim poscie i powiedz prosze czy masz to samo... cykniecie i przygasanie licznikow Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.