Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

poduszka silnika

Guest slawek7708

Recommended Posts

Guest slawek7708

WITAM

Mam primere 1,9 dci 2004 po lifcie i takie pytanie czy poduszke silnika górna po stronie rozrządu chyba jest ona z olejem w srodku trzeba kupic orginalna czy sa jakies zamienniki albo pasuje od jakiegos renaulta bo nie moge nic znależc moze ktos cos podpowie z gory dzieki

Witam,

Raczej będziesz musiał kupic oryginał w ASO tak jak i ja musiałem. Szukałem twojej na necie w sklepach ale nie było. Możesz jeszcze poszukac używek na Alledrogo. W moim przypadku w ciągu 2 miesięcy znalazłem na Alle... jedynie 2 używane poduszki tylnej silnik 1.8 jaką potrzebowałem. Ale na nieszczęście okazało się, że sprzedawane były jako dobre, a w rzeczywistości po wnikliwych zapytaniach i prośbach o foto były pęknięte. Więc poszukaj jeszcze na Alle.. . Jęsli nie to ASO ja za swoją dałem ok.510PLN + robocizna 130 PLN (1roboczo-godzina), ale wymianę zrobili i tak szybciej jakieś 25min na poczekaniu.

• 1 month later...
Guest grubyxxxxl

miałem ten sam dylemat ale natura skąpca nie pozwoliła na zakup poduszki za 510, zakupiłem poduszkę od renault megane II/ scenic II która wymagała małej przeróbki (lekkie przycięcie obudowy)

koszt poduszki: 120 zł

koszt wymiany: 30 zł

• 4 years later...

Witam.

Trochę odgrzeję temat .

Mam dylemat ,ponieważ poduszki od renault-a na  pierwszy rzut oka wyglądają tak samo,ale różnica w cenie to przeszło 100%.

Może ktoś wie jak przyciąć ta obudowę ,co opisał kolega grubyxxxxl ,żeby pasowała do primery 1,9 dci ?

Pozdrawiam

Kupujesz tą od scenika, wyjmujesz swoją starą i przerabiasz tak aby pasowała identycznie.

Podobnie robiłem z łapą co idzie do skrzyni. Kupiłem od scenika, tylko musiałem rozwiercić tuleje, bo nie chciała śruba wejść. 

• 3 weeks later...

Nie, normalnie na allegro kupisz nową, ja kupowałem w sklepie Gordon. 

Witam Mam poduszkę olejową do 1.9 dCi, jeśli komuś potrzebna, mogę sprzedać za 100 złotych plus koszty przesyłki...

A czy ktoś próbował te z IC dolna od strony grodzi urwana całkiem ale się nie przyglądnąłem jak byłem na kanale na uchwyt to ta z takim uchwytem co na tym zdjęciu?

http://e-katalog.intercars.com.pl/#/produkty/3121313013300-I51060YMT-O16275-poduszka-silnika.html

jeśli tak to yamato by grało jeśli chodzi o firmę

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...