Guest kloczkowski84 Posted September 1, 2011 Share Posted September 1, 2011 Witam Kilka dni temu kupiłem almerkę z francji 5d 1,5 90KM. Miałem kilka problemów z nią ale dzieki Waszej pomocy uporałem się z nimi. Teraz mam pytanie odnośnie jazdy a właściwie hałasu podczas jazdy. Wcześniej miałęm Forda Focus w dieslu i było zdecydowanie ciszej podczas jazdy niż w Almerze. Strasznie głośno słychać opony podczas jazdy, opony były już w samochodzie wiec nie kupowałęm innych. Czy w Waszych almerach też jest tak głośno, tez słychac "szum" opon podczas jazdy???ja w tym samochodzie czuje sie jakbym jechał bez podłogi i słyszał tylko opony. Czy to wina opon???elementów zawieszenia??? Proszę o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qadrat Posted September 1, 2011 Share Posted September 1, 2011 Wyząbkowane opony, ewentualnie łożyska w rozsypce. Łożyska łatwo sprawdzisz, podnosząc auto na lewarku i zakręcając szybko kołem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
buladag Posted September 1, 2011 Share Posted September 1, 2011 No niestety N16 wygłuszona dobrze nie jest. Opony bardzo słychać, w porównaniu do innych aut, nawet niższego segmentu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qadrat Posted September 1, 2011 Share Posted September 1, 2011 Ja swoją N15 przez ponad rok jeździłem na wyząbkowanych oponach na tylnej osi. Gdy w końcu zainwestowałem w nowe - po wyjeździe z wulkanizacji było tylko "kuuuur.. jakie to ciche". Przy 80km/h słychać tylko delikatny szum wiatru i cichutkie poklekiwanie archaicznego 2.0D, aż się zaczęło przyjemnie jeździć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasio_ciaputek Posted September 2, 2011 Share Posted September 2, 2011 Ma to też swoje dobre strony, bo można łatwo usłyszeć czy coś nie w porządku z zawieszeniem, przeniesieniem napędu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Denver1979 Posted September 2, 2011 Share Posted September 2, 2011 N16 1.8 benzyna też głośna Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzechalm Posted September 2, 2011 Share Posted September 2, 2011 ja w swojej Almerce wygluszalem caly bagaznik, mata dekarska bo woda mi wchodzila do bagaznika, kupilem filc i wylozylem caly bagaznik,pod kanape dalem i pod nogi passazerow z tylu, dodatkowo zalozylem nadkola plastikowe z tylu i musze przyznac ze zrobilo sie duzo ciszej, nie slychac oporow toczenia kol, piasku ktory odbijal sie o nadkola z tylu, wody ktora chlapala o nadkola:) przyznam nawet ze kiedys jadac np 100km/h zaciagnalem reczny to slyszalem taki szum(mam krzywa tarcze prawa bo czesto trzymalo mi prawe kolo\) a teraz nie slychac. Ogolnie rzecz biorac, duzo pomoglo:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nisstor Posted September 2, 2011 Share Posted September 2, 2011 Wyciszenie w Almerze nie istnieje,bagażnik,przedział osobowy to szczyt oszczędności - słychać koła, wiatr,silnik . Można to polubić albo jak kolega napisał wyżej -własna inwencja w wyciszenie. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.