Guest mariusz226 Posted September 4, 2011 Share Posted September 4, 2011 Witam Panowie, do wczoraj primerka smigala! zatankowalem wsiadam i jade , poszarpuje deliktanie czasem i nie chce isc. ja dodaje gazu a ja tak jak by mulilo , buczy i slabnie. na benzynie wszystko ok ale na gazie na postoju daje przegazowke a ona zaczyna od buczenia i zanim zareaguje obrotomierz to ja juz mam pedal do konca, na benzynie normalnie.co moze byc? trafilem na lewy gaz? jestem teraz w norwegi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted September 4, 2011 Share Posted September 4, 2011 przeniosłem we właściwe miejsce jaka instalacja gazowa??? filtry pozmieniane??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mariusz226 Posted September 4, 2011 Share Posted September 4, 2011 (edited) dzieukuje. nowa zrobione na niej 20 tys . sekwencja a zachowujesie jak byla by zwykla bo kiedys mialem w lanosie zwykla i tak samo ja mu w gaz a on sie rozpew]dza, nie ma mocy..filtry 8 tysiecy temu. ale chodzil chodzil i nagle tak. jestem w norwegi tu pada czesto, ale na benzynie ok. a tankowalem gaz i w butli w skali 40 do 0 bylo 5 jednostek gazu. kolega mowil ze moze syf z dna butli wzielo Edited September 4, 2011 by mariusz226 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted September 4, 2011 Share Posted September 4, 2011 nie żaden syf nie poleciał, jak masz możliwość to podepnij się fejsem i wtedy zobaczysz co i jak, sprawdź wężyki od podciśnienia może jakiś spadł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Tofu Posted September 5, 2011 Share Posted September 5, 2011 cały czas ciągnie z dna .. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
borasmax Posted September 11, 2011 Share Posted September 11, 2011 mam ten sam problem:( jade na gazie dodaje gazu a almera stoi w miejscu przelaczam na benzyne i auto wyrywa do przodu, przy rownej jezdzie na gazie czasami poszarpuje i kompletny brak mocy, instalacja ma rok jest to sekwencja i przejechane 30k filtry zmienione Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted September 11, 2011 Share Posted September 11, 2011 podepnij się fejsem i zobacz co sie wtedy dzieje, jaka to instalacja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
borasmax Posted October 9, 2011 Share Posted October 9, 2011 problem byl z czujnikiem temperatury gazu po jego wymianie wszystko wrocilo do normy:) musze tylko jechac do kogos z fejsem albo kupic i sam zrobic dobre mapowanie bo brakuje troche mocy na 4 i 5 biegu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted October 9, 2011 Share Posted October 9, 2011 jaką masz elektronikę do LPG?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
borasmax Posted October 16, 2011 Share Posted October 16, 2011 diego ls Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted October 16, 2011 Share Posted October 16, 2011 a czyli to samo co KME Diego G3, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mariusz226 Posted November 30, 2011 Share Posted November 30, 2011 u mnie problem panowie byl z przeplywomierzem - zbyt mala dawka gazu i mulil! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted November 30, 2011 Share Posted November 30, 2011 u mnie problem panowie byl z przeplywomierzem - zbyt mala dawka gazu i mulil! rozwiń to trochę, bo nie za bardzo wiadomo do czego ten post Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mariusz226 Posted January 14, 2012 Share Posted January 14, 2012 problem z glowy przeplywomierz padal i padl do konca. mam lpg na stagu 4 sekwencja. primera smiega jak szalona najlepsze auto:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krajesiak Posted January 14, 2012 Share Posted January 14, 2012 (edited) To ja czegoś nie rozumiem na benzynie śmigał, na gazie nie i winna była przepływka? Powinien chyba wtedy na obydwu paliwach się kiepscić.(?) Edited January 14, 2012 by krajesiak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted January 15, 2012 Share Posted January 15, 2012 To ja czegoś nie rozumiem na benzynie śmigał, na gazie nie i winna była przepływka? Powinien chyba wtedy na obydwu paliwach się kiepscić.(?) kolega ma sekwencję, czyli dokładnie tak jak mówisz, moze coś dodatkowo zrobili ale nie do końca poinformowali klienta bo za przepływke trzeba skasować kaskę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krajesiak Posted January 15, 2012 Share Posted January 15, 2012 Zrobili mapkę a kase za przepływkę wzieli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts