Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

problem z LPG

Guest mariusz226
 Share

Recommended Posts

Guest mariusz226

Witam Panowie, do wczoraj primerka smigala! zatankowalem wsiadam i jade , poszarpuje deliktanie czasem i nie chce isc. ja dodaje gazu a ja tak jak by mulilo , buczy i slabnie. na benzynie wszystko ok ale na gazie na postoju daje przegazowke a ona zaczyna od buczenia i zanim zareaguje obrotomierz to ja juz mam pedal do konca, na benzynie normalnie.co moze byc? trafilem na lewy gaz? jestem teraz w norwegi.

przeniosłem we właściwe miejsce

jaka instalacja gazowa??? filtry pozmieniane???

Guest mariusz226

dzieukuje. nowa zrobione na niej 20 tys . sekwencja a zachowujesie jak byla by zwykla bo kiedys mialem w lanosie zwykla i tak samo ja mu w gaz a on sie rozpew]dza, nie ma mocy..filtry 8 tysiecy temu. ale chodzil chodzil i nagle tak. jestem w norwegi tu pada czesto, ale na benzynie ok. a tankowalem gaz i w butli w skali 40 do 0 bylo 5 jednostek gazu. kolega mowil ze moze syf z dna butli wzielo

Edited by mariusz226

nie żaden syf nie poleciał, jak masz możliwość to podepnij się fejsem i wtedy zobaczysz co i jak, sprawdź wężyki od podciśnienia może jakiś spadł

mam ten sam problem:( jade na gazie dodaje gazu a almera stoi w miejscu przelaczam na benzyne i auto wyrywa do przodu, przy rownej jezdzie na gazie czasami poszarpuje i kompletny brak mocy, instalacja ma rok jest to sekwencja i przejechane 30k filtry zmienione

podepnij się fejsem i zobacz co sie wtedy dzieje, jaka to instalacja

• 4 weeks later...

problem byl z czujnikiem temperatury gazu po jego wymianie wszystko wrocilo do normy:) musze tylko jechac do kogos z fejsem albo kupic i sam zrobic dobre mapowanie bo brakuje troche mocy na 4 i 5 biegu

jaką masz elektronikę do LPG??

a czyli to samo co KME Diego G3,

• 1 month later...

u mnie problem panowie byl z przeplywomierzem - zbyt mala dawka gazu i mulil!

rozwiń to trochę, bo nie za bardzo wiadomo do czego ten post

• 1 month later...

To ja czegoś nie rozumiem na benzynie śmigał, na gazie nie i winna była przepływka? Powinien chyba wtedy na obydwu paliwach się kiepscić.(?)

Edited by krajesiak

To ja czegoś nie rozumiem na benzynie śmigał, na gazie nie i winna była przepływka? Powinien chyba wtedy na obydwu paliwach się kiepscić.(?)

kolega ma sekwencję, czyli dokładnie tak jak mówisz, moze coś dodatkowo zrobili ale nie do końca poinformowali klienta bo za przepływke trzeba skasować kaskę :whistle: