janko Posted September 7, 2011 Share Posted September 7, 2011 Witam. Mam małe pytanko Czy sterownik (komputer) silnika będzie pasował do mojej Primery P10 1995 1.6 16V, z Nissana P11 1998 1.6 16V ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafp11 Posted September 7, 2011 Share Posted September 7, 2011 cześć Ja kiedyś robiłem taki eksperyment i założyłem sterownik z P11 1.6 z 1998 r do P10 1.6 z 1996r. Auto na benzynie odpalić nie chciało ale na gazie (zwykła instalacja mieszalnikowa) chodził bez problemu. Wygląda na to , że sterownik można zamienić ale problem jest z immobilizerem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
janko Posted September 8, 2011 Author Share Posted September 8, 2011 Witam. Dzięki za odpowiedz, ale jest kilka różnych sterowników silnika do modeli Nissan Primera P10 i P11 z tym samym silnikiem, 1.6 16V (w załączniku załączam fotki). Są różne trze firmy sterowników które były montowane w wersjach benzynowych 1.6 16V firmy Lucas, Hitachi, Bosch, oraz co tą są za oznaczenia przy modelu Lucas 9N, AE, 32 ? Czym one się różną? A druga sprawa to prawdopodobnie przy wymianie sterownika należy wymienić komplet czyli: sterownik immobilizera, stacyjka, kluczyk, Wymieniony sam sterownik powoduje brak możliwości odpalenia silnika ze względu na inny kod immobilizera zapisanego w komputerze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.