Guest lukas28 Posted September 7, 2011 Share Posted September 7, 2011 Witam, Chcialbym sie zapytac o dwie rzeczy: 1. Klekot na zimnym silniku ( pod odpaleniu na wolnych jest cicho, pod dodatniu szybko gazu jest klekot od 900 - do 1500 pozniej cisza... ) Problem wystepuje tylko na zimnym im wiecej rozgrzany tym ciszej a przy 90 jest juz OK. Jest to Normalne w tym silniku ? albo musi byc cichy juz od zimnego ? to moj pierwszy diesel... 2. Mam Automat 6 biegowy - Tez pierwszy raz jezdze automatem... Jest to normalne ze przy dodaniu gazu obrotomierz leci odrazu +500rpm a pozniej normalnie ? Automat chodzi ok nie szarpie biegi plynne itd... Video : Nissan DCI Dzieki i pozdro lukasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
em Posted September 8, 2011 Share Posted September 8, 2011 Wydaje mi się jak najbardziej normalne. Ja jeżdżę tylko dieslami i w każdym jest podobnie. Trzeba się przyzwyczaić Link to comment Share on other sites More sharing options...
SCREEMER Posted September 9, 2011 Share Posted September 9, 2011 Poczekaj na zimę i -20*C wtedy zobaczysz klekot Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.