Guest GumiśNS Posted February 6, 2012 Share Posted February 6, 2012 Witam Jestem posiadaczem Nissana Primera P12 z 2002r. Przy gwałtownym ruszaniu np ze skrzyżowania silnik wchodzi na obroty lecz nie ma przyspieszenia pedał sprzęgła oczywiście puszczam. co to może być bo od początku mnie to denerwuje;/ A po 2 to mam wysokie spalanie tzn 9,5/9.7 na 100km czy podpięcie pod komputer i skasowanie błędów coś pomoże. A może są jeszcze jakieś inne sposoby na obniżenie spalania. dodam że przez cały rok utrzymuje mi się takie spalanie;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mirekg9 Posted February 6, 2012 Share Posted February 6, 2012 Wiemy że P12, znamy rocznik, ale jaki silnik????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest GumiśNS Posted February 6, 2012 Share Posted February 6, 2012 silnik 1,6 benzyna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimm Posted February 6, 2012 Share Posted February 6, 2012 1 - możliwe że sprzęgło się kończy 2- jeśli dawno nie zmieniane, to filtr oleju i powietrza, zmiana biegów przy obrotach 2,5 co wymusza wyższe biegi przy niższych prędkościach a kasowanie błędów to tylko proforma, trzeba usunąć przyczynę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mirekg9 Posted February 6, 2012 Share Posted February 6, 2012 Oczywiście sprawdzić czy czasem nie blokują koła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voyager1956 Posted February 7, 2012 Share Posted February 7, 2012 Kolega Grimm ma rację, jeżeli silnik wchodzi na obroty a nie ciągnie to tarcza sprzęgła do wymany i nic innego nie kombinować, jak zrobisz to i spalanie spadnie bo sprzęgło ślizgać się nie będzie.Powodzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oskar Posted February 7, 2012 Share Posted February 7, 2012 Oprocz tarczy sprzegła wymien docisk i łożysko Link to comment Share on other sites More sharing options...
voyager1956 Posted February 7, 2012 Share Posted February 7, 2012 nie zaszkodzi to przy jednej robocie po co dwa razy robić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest GumiśNS Posted February 8, 2012 Share Posted February 8, 2012 Dziękuję za pomoc. Ze spaleniem zszedlem do 8 litrów ale za to jazda mniej dynamiczna:/ no ale cóż ceny paliw do tego zmuszają. Jeszcze raz dziękuję za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.