Datex Posted March 5, 2012 Share Posted March 5, 2012 Witam. W moim D22 mam już dość mocno klapnięte resory. Nawet bez obciążenia są one delikatnie wygięte w drugą stronę. Stąd pytanie, lepiej oddać resorki do klepania, czy kupić tani zamiennik np. tutaj: http://allegro.pl/re...2112112823.html. (sprzedający twierdzi że resory są mocniejsze od oryginałów) Autko sporo śmiga w terenie i na stałe wozi zabudowę paki. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Patrol 260 Posted March 6, 2012 Share Posted March 6, 2012 Ja bym zamiast krótkiej dobrał długą lagę, i pod klepał resor. Po złożeniu powinien pozostać na długo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leon 73 Posted March 6, 2012 Share Posted March 6, 2012 Tylko klepac ale u dobrego kowala, jak Ci jakiś sztubak przegrzeje to będą pękać, nie pojeździsz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Datex Posted April 6, 2012 Author Share Posted April 6, 2012 Jest w Gdańsku firma Respol, ktoś miał z nimi do czynienia ? D22 jest już po regeneracji resorów. Wyraźna poprawa komfortu i pewniejsze prowadzenie. Walcowane na zimno, nie dokładałem na razie dodatkowych piór. Zobaczę jak długo postoi tak jak teraz, najwyżej później dojdzie dodatkowe pióro. Wszystko robione w firmie RESPOL w Gdańsku, całość trwała 1,5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.