Guest heineken72 Posted September 11, 2005 Share Posted September 11, 2005 Witam mam zamiar wymienić olej w skrzyni biegów ale mam wyciek w miejscu gdzie wchodzi wałek od drążeka biegów może ktoś uszczelniał w tym miejscu i wie jakie uszczelniacze tam idą .... albo ma rozdział z instrukcji SERVICE MANUAL P10 o skrzyni manualnej gdzie jest to rozrysowane Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jasiu666 Posted September 11, 2005 Share Posted September 11, 2005 też mam ten kłopot. tam jest uszczelniacz, który w serwisie kosztuje 60 zł. nie rozbierałem jeszcze - strasznie nie leci :wink: ale jeśli ktoś ma namiar na zamiennik - to prosze dać znać pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest heineken72 Posted September 15, 2005 Share Posted September 15, 2005 dowiedziałem sie że przychodzi tam zimering 32x18 nie znam tylko grubości są 3 podstawowe 7,8 i 9 mm jest za jakims plastikowym kołnierzem może ktos wymieniał lub ma rysunek szkicowy jakiś Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest czyzy7 Posted September 17, 2005 Share Posted September 17, 2005 Ja to właśnie wymieniałem jakieś 2 m-ce temu. Niestety musiałem kupić w serwisie bo nigdzie indziej tego po prostu nie ma. Koszt 60zł. ale wymiana do najłatwiejszych nie należy. 2godz. mi zeszło. Trzeba odkręcić drążek biegów od króćca ze skrzyni. Teraz należy wybić krzyżak (2 takie przecięte wzdłuż rureczki wcisnięte jedna w drugą). Ja wybiłem najpierw tą co jest w środku a potem drugą. Mordęga niezła bo dojście nie za bardzo i trzeba coś dobrać do wybijania o takiej średnicy. Po wybiciu krzyżak zdejmujesz , ściągasz gumawą osłonke (harmonijka) i wyciągasz zimering z takim plastikowym kółeczkiem. Wkładasz nowy i dalej składasz w odwrotnej kolejności. Życzę powodzenia! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest heineken72 Posted September 18, 2005 Share Posted September 18, 2005 własnie wczoraj wysynołem simering ze srodka aby go dokładnie zmierzyc (nie wymieniałem) rzeczywiście jest to taki zimmering z kołnierzem aby weszła gumowa osłona 60 zł a w sklepie dałem 3,5 zł tylko bez kołnierza wymienie dzis olej naranie wyczyściłem dokładnie stary z tydzień temu i nie kapie ale to tak tylko dorażnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.