Guest pawel_24 Posted September 18, 2005 Share Posted September 18, 2005 Witam.Mam Sunny 2.0dlx i dziś zauważyłem że z pompy wtryskowej leci gdzies paliwko troche jestem zły.Nie wiem skad ten wyciek normalnie kapie pod auto.Wiem moze ktos lub miał tak problem skad to wali. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dżodżo Posted September 18, 2005 Share Posted September 18, 2005 Ktos juz sie z tym borykal, ale nie pamietam kto. Chyba raveland i ktos jeszcze. Poczekaj to moze zobacza ten temat i odpisza. POZDRAWIAM..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
raveland Posted September 18, 2005 Share Posted September 18, 2005 u mnie to samo ale tylko na ON jak zaleje opalu to jest sucho i nic nie leci ostatnio na ON tez mam sucho raz mi leci a raz nie w zimie bede mial juz 2 lata to nic groznego o ile dobrze co mechanik mi mowil cieknie tam gdzie idzie linka gazu czy cos takiego jak ci tam lecie to mozesz jezdzic i sie nie przejmowac no chyba ze naprawde masz spore wycieki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nowikg Posted September 19, 2005 Share Posted September 19, 2005 mi kiedyś leciało po remoncie z wtrycków i z uszczelki pod listwą powrotów - źle przykęcone. Poprawka i działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Eden Posted October 20, 2005 Share Posted October 20, 2005 u góry jest duża uszczelka jak sprytny mechanik to za 100zł wymieni i bedzie gut ja tak mialem wymienilem bo smierdzialo w aucie jak nadmuch właczałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Piotrek503 Posted October 22, 2005 Share Posted October 22, 2005 Miałem podobny problem w B11 1,7D. Tak jak Raveland mówił prawdopodobnie cieknie między obudową pompy a ośką podłączoną do linki gazu, która wchodzi do wewnątrz pompy. Trzeba zdjąć górną pokrywe pompy i zabrać ją razem z ośką do tokarza. Tokarz musi rozwiercić otwór w obudowie i wprasować tam tulejke dopasowaną do ośki. Przy składaniu może być troche problemów z dopasowaniem elementów pompy dlatego lepiej zostwić to fachowcom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.