Guest miniek834 Posted July 29, 2013 Share Posted July 29, 2013 Problem jest taki odpalam auto rano jest okey nic nie kopci wrzuce 1 bieg i zaczyna kopcic na 2 tez, dopiero na 3 biegu powyzej 3tys zaczyna kopcic?? .Nie mam pojecia co to moze byc pomocy Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoneface Posted August 1, 2013 Share Posted August 1, 2013 Spala ci olej i przez to jest niebieski dym. Teraz tylko pytanie czy ucieka przez turbine czy uszczelniacze w silniku do wymiany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobytempelton Posted August 1, 2013 Share Posted August 1, 2013 Zmieniałeś czasem rozrząd ostatnio? nie wywala kontrolki na deskę? niebieski dym to za wczesny początek wtrysku oprócz brania oleju choć branie oleju nie do końca wierzę ale mozliwę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paweleknowakowski Posted August 2, 2013 Share Posted August 2, 2013 a może nie dostaje tyle paliwa ile potrzebuje, kiedy wymieniałeś filtr paliwa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest miniek834 Posted August 18, 2013 Share Posted August 18, 2013 filtr paliwa był wymieniany rozrzad tez. dzisiaj tak zaczoł dymic na niebiesko jak z parowoza dopiero jak jechałem na 5 biegu 110 po 2 min przestał dymic , dojechałem do domu i zaczeły sie wydobywac dziwne dzwieki przy dodawaniu gazu i strasznie kopcił . Link to comment Share on other sites More sharing options...
adambyw Posted August 28, 2013 Share Posted August 28, 2013 a może nie dostaje tyle paliwa ile potrzebuje, kiedy wymieniałeś filtr paliwa? Wytłumacz proszę. Przecież diesel zmienia obroty dawkując ilość paliwa do cylindra i tyle. Jak dostaje za małą dawkę to się nie będzie wkręcał na obroty i tyle. W dieslu określa się górną granicę dawki jaką może spalić, dolna może wynosić zero. Rozumując twoim tokiem, wszystkie stare diesle musiały by kopcić na niebiesko przy hamowaniu silnikiem, gdyż dostawały zawsze tzw dawkę minimalną, potrzebną do utrzymania tych około 900obr/min. Zapach po zapachu spalin też można poznać czy olej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.