Guest Pawel_94 Posted August 6, 2013 Share Posted August 6, 2013 Witam zepsuło mi sie radio (orginalne wbudowane) i chciałbym kupić zwykłe radio z wejściem usb i mam pytanie czy bez problemu bedą działać przyciski wbudowane w kierownice ? Auto to Nissan Primera p11 kombi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarlew Posted August 7, 2013 Share Posted August 7, 2013 hehe. Oczywiście i bez problemu NIE będą działać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyomaj Posted August 7, 2013 Share Posted August 7, 2013 Wczoraj też mi się zepsuło radio, w ogóle nie odpalało. Dzisiaj już chodzi. To auto się samo psuję, samo naprawia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adambyw Posted August 7, 2013 Share Posted August 7, 2013 A ja odpowiem nie, nie będą działać. Każdy producent ma swój standard pilotów lub sterowania zewnętrznego, i często proste przejściówki nie dają rady. Możliwe jest dopiero za pomocą specjalnego adaptora, o ile producent radia takowy robi, a najczęściej kosztuje tyle co radio. Przykład: http://allegro.pl/sterowanie-z-kierownicy-opel-kenwood-caw-op706-i3436578761.html W kierownicy nissana sterownik jest na 3 przewodach, masa, plus 2 sterujące. Przyciski dają różną rezystancję pomiędzy masą a dwoma przewodami. Zmianę tej rezystancji radio odbiera jako wciśnięcie przycisku. W tym momencie najczęściej stosuje się sterowanie szeregowym sygnałem cyfrowym. Jeżeli kupisz radio które będzie miało sterowanie rezystancją to można pożeźbić i zrobić przejściówkę. W innym wypadku - zapomnij. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Pawel_94 Posted August 7, 2013 Share Posted August 7, 2013 dobra dziekuje za rady. mimo wszystko moze akurat cos wykombinuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.