Guest zgryz Posted August 6, 2013 Share Posted August 6, 2013 witam milych panow wiem, ze baba rzadko sie tu udziela, ale tak wyszlo; bardzo prosze o wskazowki jak wylaczyc sygnal dzwiekowy otwartych drzwi (klapy); popsul mi sie zamek w klapie bagaznika (kombi, primera p12), przeczyscilam, , poskutkowalo na kilka din, wiem musze rozebrac zamek, ale czy bez rozbierania zamka na czesci jest sposob, zeby wylaczyc sygnal, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zuzinho7 Posted August 6, 2013 Share Posted August 6, 2013 Nie jestem pewny, ale chyba w ustawieniach w sygnałach dźwiękowych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kazimierzm Posted August 7, 2013 Share Posted August 7, 2013 albo wyjąć bezpiecznik Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubass Posted August 7, 2013 Share Posted August 7, 2013 albo akumulator Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest zgryz Posted August 7, 2013 Share Posted August 7, 2013 Nie jestem pewny, ale chyba w ustawieniach w sygnałach dźwiękowych. ok, ale gdzie to znalezc? w menu nie ma takiej opcji (w serwisowym takze) albo wyjąć bezpiecznik nie moge og wyjac bo sa na nim rowniez inne elementy, ktore sa potrzebne Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelsalata Posted August 7, 2013 Share Posted August 7, 2013 Tylko rozebranie klapy i porządne czyszczenie przycisku otwierania klapy. Po czyszczeniu, napchać ile się da smaru lub wazeliny aby wilgoć już więcej się tam nie dostawała. Mnie też to czeka niebawem, bo coś klapa nie otwiera się jak powinna ostatnio, przy użyciu tego przełącznika w klapie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest zgryz Posted August 7, 2013 Share Posted August 7, 2013 Tylko rozebranie klapy i porządne czyszczenie przycisku otwierania klapy. Po czyszczeniu, napchać ile się da smaru lub wazeliny aby wilgoć już więcej się tam nie dostawała. Mnie też to czeka niebawem, bo coś klapa nie otwiera się jak powinna ostatnio, przy użyciu tego przełącznika w klapie. po pracowicie spedzonym dniu z duma stwierdzam,ze juz nie piszczy; przycisk zablokowal sie w pozycji "otwarte" i dlatego czujnik wariowal, dzieki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.