buladag Posted August 8, 2013 Share Posted August 8, 2013 Cześć. Czy jak wykręcę tłoczek z tyłu to wyleci mi płyn hamulcowy czy może da się wyjąć tłoczek bez spuszczania płynu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted August 8, 2013 Share Posted August 8, 2013 wyleci, możesz zacisnąć elastyczny, ale jak jest w kiepskim stanie to go dobijesz Link to comment Share on other sites More sharing options...
buladag Posted August 8, 2013 Author Share Posted August 8, 2013 dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz Wwa Posted August 8, 2013 Share Posted August 8, 2013 Zablokuj pedał hamulca to płyn ci nie ucieknie i odkreć zacisk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted August 8, 2013 Share Posted August 8, 2013 Zablokuj pedał hamulca to płyn ci nie ucieknie i odkreć zacisk. no co Ty powiesz?? co najwyżej nie wyleci ze zbiorniczka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest hansrpg Posted August 8, 2013 Share Posted August 8, 2013 Odkręcasz przewód i zaślepiasz go dużo płynu wtedy nie ucieknie. Jeżeli to gwint to nawet palec z gumowej rękawiczki zda egzamin, jak oczko to podobnie. Trochę płynu zawsze ucieknie ale będzie to poniżej setki więc i przewodów nie zapowietrzysz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted August 9, 2013 Share Posted August 9, 2013 ZAWSZE trzeba dolewać i odpowietrzać, nie ma innej możliwości, zanim coś się napisze proponuję przetestować, Link to comment Share on other sites More sharing options...
buladag Posted August 9, 2013 Author Share Posted August 9, 2013 Narazie hamulec odpuścił, ale i tak tam w najblizszym czasie zaglądnę (jak tylko asfalt się pod d*pą przestanie topić), choć w N16 to i tak jest never ending story, już tyle razy koła zrzucałem przez hamulce, że nawet nie liczę. Zwykle wystarczyło rozruszanie tłoczka, nasmarowanie pobieżnie i wyczyszczenie prowadnic, ale wolałem zapytać z wyprzedzeniem, jakby tym razem, trzeba było bardziej rozbebeszać zacisk. Dzięki za informacje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.