Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[K11] brak prądu w pokrywie bagażnika

Guest Gokuruto

Recommended Posts

Guest mirekg9

Ale na czym? Na silniczku wycieraczek, na oświetleniu tablicy?

Sprawdzałeś bezpieczniki? Sprawdzałeś przewody pomiędzy klapą a karoserią?

Guest Gokuruto

Bezpieczniki są w porządku a prądu nie ma ani na silniku wycieraczek ani na oświetleniu tablicy przewody pomiędzy klapą a karoseria tez wyglądają dobrze .

Guest mirekg9

Bezpieczniki na te elementy mogą być różne, więc pozostaje dokładne sprawdzenie tych przewodów. Często bywa że izolacja przewodu jest ok, ale pęknie przewód w środku.

Gdy oglądałem swoje fotki Micry-1996r. to główna wiązka przewodów idzie nie dachem lecz progiem po stronie kierowcy. Pozostaje Ci jeszcze sprawdzenie  złączek koło tylnej lewej lampy. Po prawej stronie w klapie, idzie wężyk do spryskiwacza, lecz nie wiem czy tam też idzie np. jakiś przewód od lampy prawej.

Pozdrowionka.

Guest Gokuruto

witam zdemontowałem wiązkę klapy bagażnika po rozwinięciu izolacji okazało się że jest przerwana dzięki za pomoc pozdrawiam 

Guest mirekg9

witam zdemontowałem wiązkę klapy bagażnika po rozwinięciu izolacji okazało się że jest przerwana dzięki za pomoc pozdrawiam 

A nie mówiłem :dribble: powiedz jeszcze tylko po której stronie wchodzą przewody /wiązka/ w klapę.

Guest Gokuruto

A nie mówiłem :dribble: powiedz jeszcze tylko po której stronie wchodzą przewody /wiązka/ w klapę.

Wiązka wchodzi w klapę z lewej strony. Właśnie wymieniłem wiązkę i wszystko działa  :dribble: . A wiecie może jakie alu felgi pasują do micry k11 .

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...