Guest neoextasy Posted August 18, 2013 Share Posted August 18, 2013 Jestem nowy na forum więc witam wszystkich! Jestem szczęśliwym (choć nie zawsze;) posiadaczem Almery n16 2.2DI z 2000r. Poniżej opisze mój problem z klimatyzacją. Dzień1. klima przestała chłodzić (po wciśnięciu a/c nadal świeciła się dioda a silnik dostawał wyższych obrotów po wciśnięciu przycisku). Dzień2. Klima działa jak gdyby nigdy nic. Dzień3. Klima nie działa objaw jak 1 dnia. Pojechałem do serwisu klimy w celu obsługi. Urządzenie nie wykryło nieszczelności. Miałem 270g czynnika. Doładowano 230 z UV. Klima wciąż nie działa objawy jak w dniu1. Dzień4. Rano klima działa i chłodzi wyraźnie mocniej niż przed "tankowaniem". Wieczorem znowu nic. Pojechałem do serwisu i tam sprawdzono przy świetle UV czy nic nie cieknie. Wszystko było ok. Dzień5. Sprawdziłem, i okazało się że sprzęgło od sprężarki nie załącza. Tzn po wciśnięciu a/c włącza się wentylator (i pewnie dlatego słychać było większe obciążenie silnika) ale nie idzie napięcie na cewkę sprzęgła. Podłączyłem do przewodu który idzie do kostki kompresora plus z akumulatora i po tym zabiegu klima działa (cewka załącza sprzęgło). Pytanie brzmi: dlaczego w przewodzie który idzie do cewki nie ma napięcia? Co dalej? Gdzie dalej szukać przyczyny? Może jest miejsce skąd mógłbym ukraść napięcie po wciśnięciu a/c? Co radzicie? Łukasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
walti Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 Sprawdź presostat - czujnik ciśnienia w układzie. Miałem taki problem w Ranault 2,2dCi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest neoextasy Posted August 26, 2013 Share Posted August 26, 2013 a wiesz może gdzie on się znajduje? Koledzy macie może schemat instalacji elektrycznej klimatyzacji n16 2.2DI?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.