Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

N15 Dławi sie , szarpie na benzynie....

krzysztof198
 Share

Recommended Posts

Witam , mam problem od wczoraj zaczęła mi almerka szarpać i dławić się na benzynie na zimnym jak i na ciepłym silniku gdzie może być przyczyna ????

Jest duzo postow na ten temat. Trzeba troche tylko poszukac.

Witajcie, nie potrafie sie jescze odnalesc , ale mam problem z moja almerka. Przy wolnym wciskaniu pedału gazu idzie dobrze, przy nagłym wcisnieciu dusi sie. prosze o pomoc EWA

Guest mirekg9

Witam , mam problem od wczoraj zaczęła mi almerka szarpać i dławić się na benzynie na zimnym jak i na ciepłym silniku gdzie może być przyczyna ????

Witajcie, nie potrafie sie jescze odnalesc , ale mam problem z moja almerka. Przy wolnym wciskaniu pedału gazu idzie dobrze, przy nagłym wcisnieciu dusi sie. prosze o pomoc EWA

N15, ale jaki silnik uzupełnijcie profil.

Może być przepływka, przepustnica, krokowiec /ale w dieslach nie występuje/, czujnik temperatury.

• 3 weeks later...

A posprawdzałeś to co napisałem wyżej? Dużo podobnych tematów i zarazem rozwiązań jest na forum. Musisz poczytać :21icon_search_mad:

i sprawdzać u siebie.

Usterka usterce nie równa, jak i jej naprawa.

Edited by mirekg9

• 3 weeks later...

I dalej mam problem teraz jest gorzej gdy zimny ciężko pali gdy przejadę 25km do pracy i zgaszę auto i  zaraz chce zapalić to raz odpali po 3-5 sekundach  a czasami muszę kręci długo aż zapali gdzie może być przyczyna ??? dodam ze znowu  między 2,5 tys obr - 3.2 obr gdzieś w tych granicach auto traci moc na benzynie dławi się bardzo proszę o pomoc .....???   Pozdrawiam

Ale pochwal się co przez miesiąc czasu zrobiłeś do tej pory aby wyeliminować już te usterki. Będzie nam łatwiej podpowiedzieć i nie będziemy dublować tego co już robiłeś.

Edited by mirekg9

szczerze to tylko wyczyściłem przepływke i jakis czas było w miare.

szczerze to tylko wyczyściłem przepływke i jakis czas było w miare.

byłem jeszcze teraz zakręcić  butle od gazu wyjeździłem gaz aż silnik zgasł przełączyłem na bp przejechałem się aż silnik się rozgrzał zgasiłem auto  i zaraz odpaliłem i zapalił na dotyk  , może to wina parownika przepuszcza gaz i mieszanka za bogata i dlatego tak długo kręcił ????

A i jeszcze jedno coś mi puka w prawym przedni kole tak słychać  że tam ,bylem na dwóch stacjach diagnostycznych i mówią że wszystko jest dobrze nic nie jest luźne to co tak może pukać ????