3MMM Posted August 20, 2013 Share Posted August 20, 2013 Witajcie Mam problem z ustalenie przyczyny nierównej pracy silnika na biegu jałowym. Posiadam Nissana Almere N16 z 2004 roku z silnikiem 1.5dCi (przebiego 180tyś) Jak normalnie odpalam silnik zaczynają skakać mi obroty i strasznie dymi z wydechu. Gdy silnik osiągnie odpowiednią tęperature obroty się wracają do "normy". Co w tym jeszcze dziwnego że nie zawsze tak się dzieje. Czasem odpalam i nic złego sie nie dzieje. Ostatnio odkryłem że jak podgrzeje świece z 3-4 razy ( tak po 30s) to obroty nie skaczą. Mam nowe świece, regenerowałem dwa wtryski (dwa kolejne sa jeszcze dobre),Leje paliwo tylko na pewnych stacjach( jak w dzisiejszych czasach można byc jakiejkolwiek pewien) Na komputerze w Nissanie (na Powstańców Śląskich) nic nie wyszło tak samo jak w serwisie Bosh-a. Prosiłbym o pomoc. Może miał już ktoś z Was taki problem. Z góry dziekuje za odpowiedzi pozdrawiam M Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted August 20, 2013 Share Posted August 20, 2013 sprawdził bym świece żarowe Link to comment Share on other sites More sharing options...
3MMM Posted August 20, 2013 Author Share Posted August 20, 2013 wymienłem świece i jakoś nie pomogło;( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mirekg9 Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 A co z przepływką? Też jest o tym dużo na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Burning Posted August 23, 2013 Share Posted August 23, 2013 A czy świece na pewno mają zasilanie? Bo co z tego, że świece nowe, jak nie dostają prądu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.