Guest szczur87 Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 ostatnio kładłem oparcie tylnej kanapy i ujrzałem wtyczkę nie podpiętą do niczego. jest ona dokładnie pod oparciem z lewej strony pod tym plastikiem tapicerki. może mi ktoś powiedzieć co to za wtyczka? almera n16 01r sedan. przypuszczam że od zapięcia pasów.(ale z tyłu?) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
buladag Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 W N16 nie było kontrolki niezapiętych pasów. Zarzuć zdjęciem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomzyl Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 Z tylu wiązka jedna idzie bodajże do pompy paliwa i chyba coś jeszcze od tego odchodzi, ale dokładnie nie pamiętam... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mirekg9 Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 Ty masz sedana, więc może być też tak, że jest to wtyczka do wycieraczki tylnej szyby. Czyli u Ciebie nie podłączone, gdyż jej nie masz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest szczur87 Posted August 23, 2013 Share Posted August 23, 2013 i tu chyba tak jest jak piszesz tylko po co? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomzyl Posted August 23, 2013 Share Posted August 23, 2013 Jedna wiązka na sedana i HB, tylko pod wyposażenie się zmienia. taniej wychodzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Janusz_ Posted August 23, 2013 Share Posted August 23, 2013 Na Skandynawię wychodziły takie wersje i niekiedy na Anglię, że była wycieraczka na tylnej szybie w sedanie. Dodatkowo ta kostka jak jest dwupinowa to może być os syreny alarmu fabrycznego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest szczur87 Posted August 23, 2013 Share Posted August 23, 2013 ja mam wersje angielską i nie mam wycieraczki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mirekg9 Posted August 23, 2013 Share Posted August 23, 2013 (edited) Więc wtyczka została. Jak napisał @tomzyl, robili jedne uniwersalne wiązki do sedana i hb, jeśli coś w danym modelu nie ma, więc pozostaje kostka pusta-niepodłączona. Tak samo może zaistnieć różnica między wiązkami /pustymi złączkami/ między dieslem a benzyniakiem. Edited August 23, 2013 by mirekg9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest bartek9108 Posted August 23, 2013 Share Posted August 23, 2013 (edited) U mnie w HB 3d również pod siedzeniem jest jedna pusta kostka, przyklejona do budy. Patrząc po tym że inne kable z którymi dalej się łączy idą do głośników (a przynajmniej tak wygląda jakby się łączyły, bo nie chciałem dalej zdejmować tapicerki), wnioskuję że to będzie coś od zmieniarki/tuby? Albo nie wiem? Czujniki parkowania? Almery je miały? W N16 nie było kontrolki niezapiętych pasów. Yyyyyy? I have. Chyba że chodzi o tył. Albo ludzik z pasem służy do czegoś yyyyy innego? Edited August 23, 2013 by bartek9108 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Janusz_ Posted August 23, 2013 Share Posted August 23, 2013 Najprościej to service manual i zobaczyć do czego jest ta kostka - napiszcie ile ma przewodów - będzie łatwiej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomzyl Posted August 24, 2013 Share Posted August 24, 2013 Ludzik z pasem to poduszki sprawdzane wiele razy:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts