kubolos Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 wiam posiadam Almere 1.6 1999 rok n15 benzyna + gaz, wczoraj wymienilem uszczelke pod pokrywą zaworów auto jezdzilo dobrze , nastepnego dnia o 12 jechalem na wymiene swiec i kabli zaplonowych na NGK podczas jazdy przy predkosci 100 km/h zauważylem w lusterku ogromna chmure niebieskiego dymu z rury wydechowej, po przejechaniu ok 900m dym zniknął, na luzie autko pracowlo dymu nie bylo nastapila wymiana kabli , swiec filtra oleju i oleju Valvoline auto odpalam dymu nie ma . Wracajac z warsztau do domu po jakimś 1km auto znowu zaczelo dymic przy przyspieszaniu i to mega chmura. odam ze ok 1,5 roku temu by generalny remont silnika bo poprzedniemu wlascicielowi tez zaczeło dymić i zjadlo duzo oleju wiec zrobił remont: wymiana pierscieni uszczelniaczy, zawory, glowica zrobiona więce nie wiem z jakiego powodu zaczelo to teraz dziać sie u mnie? auta nie katuje normalna spokojna jazda. To dymienie pojawiło się wlaśnie po wymianie tej uszczelki pod pokrywą zaworów. Bardzo prosze o pomoc i pomysly . Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
konserwa Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 może to pomoże http://nissan-almera.pl/viewtopic.php?f=14&t=8207&hilit=spala+olej#p77768 mi nie dymił ale a nuż widelec pomogę, chociaż niebieski dym to klasyczny objaw spalanego oleju :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubolos Posted August 22, 2013 Author Share Posted August 22, 2013 ehhh nie ma juz tych obrazków..;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
creativesb Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/89922-chleje-olej-kopci-na-niebiesko-brak-mocy/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubolos Posted September 2, 2013 Author Share Posted September 2, 2013 dzieki za pomoc auto juz nie dymi okazało sie ze to t mała uszczelka. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.