mironig Posted September 2, 2013 Share Posted September 2, 2013 Zmieniłem ostatnio rozrząd w Primerze p12 1.8. Wariator bez cofania był w położeniu w którym można było go zablokować. Czy to może świadczyć o jego uszkodzeniu? Czujnik zmiennych faz nie zgłasza błędu. Auto pali za dużo :-). Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jolo Posted September 2, 2013 Share Posted September 2, 2013 ile pali że wiesz że za dużo ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mironig Posted September 3, 2013 Author Share Posted September 3, 2013 12 litrów gazu w trasie 15 miasto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston81 Posted September 6, 2013 Share Posted September 6, 2013 moja nowa niunia bierze 20 litrów w mieście - tylko ze beny:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mironig Posted September 6, 2013 Author Share Posted September 6, 2013 moja nowa niunia bierze 20 litrów w mieście - tylko ze beny:D Jakie auto? Jaki silnik? Mój wcześniejszy samochód MitsubishI carisma z silnikiem o tej samej pojemności 1.8 i mocy 116 km palił Max 10,5 Lpg. W trasie 8,8. Na Instalacji założonej w tym samym warsztacie. Poza tym W MitsubishI po 10 tys olej miał prawie Taki sam kolor jak po zalaniu A nie czarny jak ssmoła :-) co niezmienia faktu że Primera jeździ się o wiele bardziej komfortowo. Ps. W jakim Położeniu powinien byc Wariator Na wolnych Obrotach ? Most advanced czy most retarded? (Pytanie do osób znających procedurę Wymiany rozrządu z manuala) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston81 Posted September 6, 2013 Share Posted September 6, 2013 Audi A8 4,2 quattro już odechciało mi sie primki lecz spalania 6,5-7,5 l ON w mieście mi brakuje obecnie wystawlem ja na oto moto i w dziale sprzedam a tutaj tez dam linka moze ktos by chciał http://otomoto.pl/show?id=C30512927 A w Audikę musze wsadzic lpg ale to koszt 5k więc musze spylic p12 pozatym nie potrafiłbym jezdzic 2 na raz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
diabel Posted September 6, 2013 Share Posted September 6, 2013 Audi A8 4,2 quattro już odechciało mi sie primki lecz spalania 6,5-7,5 l ON w mieście mi brakuje obecnie wystawlem ja na oto moto i w dziale sprzedam a tutaj tez dam linka moze ktos by chciał http://otomoto.pl/show?id=C30512927 Kolego Audi to nie nissan ;a to jest klub nissan!!!wiec opis ile pali niunia to zbedne nabijanie linku.tez mam i audi troszke mniejsze i sie nie wychylam na nissanklub bo to nie te forum i daj sobie spokuj z odpisywaniem na byle pytania bo robisz smietnik na forum a gostki co potrzebuja pomocy czytaja zeczy co sa z 1000 razy opisywane..szerokosci dla nissan maniakow Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mironig Posted September 7, 2013 Author Share Posted September 7, 2013 Kolego Audi to nie nissan ;a to jest klub nissan!!!wiec opis ile pali niunia to zbedne nabijanie linku.tez mam i audi troszke mniejsze i sie nie wychylam na nissanklub bo to nie te forum i daj sobie spokuj z odpisywaniem na byle pytania bo robisz smietnik na forum a gostki co potrzebuja pomocy czytaja zeczy co sa z 1000 razy opisywane..szerokosci dla nissan maniakow Pokaż mi w którym miejscu jest odpowiedź na pytanie: W jakim Położeniu powinien byc Wariator Na wolnych Obrotach ? Most advanced czy most retarded? (Pytanie do osób znających procedurę Wymiany rozrządu z manuala) I jeżeli w pozycji Most Retarded to dlaczego w manualu opisuje się konieczność cofnięcia go podczas wymiany rozrządu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
diabel Posted September 7, 2013 Share Posted September 7, 2013 Pokaż mi w którym miejscu jest odpowiedź na pytanie: W jakim Położeniu powinien byc Wariator Na wolnych Obrotach ? Most advanced czy most retarded? (Pytanie do osób znających procedurę Wymiany rozrządu z manuala) I jeżeli w pozycji Most Retarded to dlaczego w manualu opisuje się konieczność cofnięcia go podczas wymiany rozrządu? To bylo do kolegi preston81....;mironig to co napisalem nie dotyczylo twego pytania ,tylko kwesti ktora wcisnal preston81,dotyczacej sprawy nie z tego forum(inna marka auta) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mironig Posted May 6, 2014 Author Share Posted May 6, 2014 www.youtube.com/watch?v=qZbaDZPrl_0 Odpowiedź na moje pytanie. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts