Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Alternator (mocniejszy)

Fidel

Recommended Posts

Witam Szanowni Koledzy.

Pragnę nawiązać do tematu możliwości zainstalowania w Terrano II innego (bardziej wydajnego) alternatora. Na stronie Firmy Valeo zauważyłem pewien model alternatora, który zdaniem producenta stosuje się m.in w Terrano II. Mam Terrano II 2,7 tdi 125KM z 2004 roku.

Czy zdaniem Kolegów z załączonego poniżej opisu można stwierdzić, że będzie to coś dało się zainstalować (nasze 70 A to trochę mało)?

Tam jest aż 110 A.

Właściwości

Ilość żeber

6

Kierunek obrotów

zgodnie z ruchem wskazówek zegara

Koła pasowe

z kołem pasowym

Napięcie [V]

14

Pozycja / stopnie

L 45

Prąd ładowania alternatora [A]

110

Produkt podlegający wymianie przy zakupie nowego

Rodzaj mocowania

podwójna dzwignia obrotowa

Kod silnika: TD27Ti

do roku prod.: 02/2004

Typ skrzyni biegów: RS5W71C, Produkt podlegający wymianie przy zakupie nowego, Napięcie: 14 Zakres pomiarowy, Prąd ładowania alternatora: 110 A, Pozycja/Stopnie: L 45 °, Kierunek obrotów: zgodnie z ruchem wskazówek zegara, Ilożć żeber: 6

Masz jakieś kłopoty z niedoborem prądu , czy co , bo nawet przy rozbudowanej instalacji car audio jaką posiadam (ok 1kW)  przy seryjnym alternatorze nie mam kłopotów z ładowaniem . 

prawie od roku jeżdżę na altku z Path'a 3,3 - 110A ...bateria 100Ah ; w międzyczasie pływał, taplał się w błocie i działa

Z Patrola 4.2 altek 110A pasuje, ten sami silnik z dwoma cylindrami więcej :)

hehe, ja też się pomyliłem, ten altek z Path'a 3,3 ma 90A a nie 110 niestety zdjęć nie mogę znaleźć a cały teraz w błocie zachlapany

No i chyba potrzebujesz z vacu? Bo jeśli bez vacu to maximy mają 100A ale nie wiadomo jak z pasownością

pisałem o tym w temacie "akumulator terrano I i II"... tak ze trzy strony dalej musisz przewinąć, jak odszukam fotki to wrzucę, na razie jeżdżę po kałużach ze zdjętą osłoną silnika żeby się odmoczył bo to jakaś glina była   :(

znalazłem zdjęcia tego altka, ale żadnych symboli nie uchwyciłem, niestety ...

d3b2cff381bb4eb2.jpg

743b52a202bc6e1d.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...