hote Posted September 6, 2013 Share Posted September 6, 2013 Walczę ze spalaniem w mojej P12, problem mam z bardzo wysokimi obrotami na biegu jałowym - silnik zachowuje się, jakby był cały czas zimny (tak samo na benzynie i lpg) Na jałowym po rozgrzaniu 1,1k obrotów, po wrzuceniu biegu na sprzęgle jak auto się toczy 1,5k obrotów... i nie schodzi. Wymieniłem sondy lambda (górna, dolna), czujnik temperatury, .... może komputer silnika ma złe mapy? ... bo nie mam już pomysłów;/ ewentualnie do kogo na forum tutaj uderzyć kto się w tym specjalizuje?, dojadę do 200km... Link to comment Share on other sites More sharing options...
darziel2 Posted September 6, 2013 Share Posted September 6, 2013 A czy przepustnicę czyściłeś . Na forum jes opisane jak to zrobić by nie było problemów. Moja P12 nie odpalała bez wcisnietego peadłu gazu( zimna i rozgrzana) poprostu zaraz po odpaleniu gasła. Po czyszczeniu przepustnicy odpalanie jak w nowe auto. Często przyczyną niedomagania wolnych obrotów jest miedzy innymi przepustnica. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hote Posted September 6, 2013 Author Share Posted September 6, 2013 no zrobiłem dziś naukę jałowego ale dalej trzyma 1k i 1,5k na biegu. Jutro zabiorę się za przepływkę, ale tam jest co czyścić? (jest elektroniczna) Link to comment Share on other sites More sharing options...
darziel2 Posted September 7, 2013 Share Posted September 7, 2013 Ja bardzo się zdziwiłem jak wymontowałem przepustnicę w srodku była pokryta smolistą substancją. Delikatnie ja umyłem pędzelkiem moczonym w nafcie nie odchylając przepustnicy aby nie robić adaptacji. Po zabiegu auto jak nowe a przed problemy z odpalaniem tak jak by nie działało "ssanie" oraz przypadki zgasniecia w momencie przełaczania na gaz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.