Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

AUTO szyba przestała działać

Guest zefhar

Recommended Posts

Dzień dobry,

o szybach było już sporo na forum, ale do tej pory nikt nie opisał przypadłości jak w temacie. Dziwna sprawa z szybą kierowcy w mojej p12 1.9dci. Szyba działała bez zarzutów (nic nie mieli, nie strzela itp.), ale ostatnio opcja AUTO kierowcy przestała działać. Aby zamknąć/otworzyć do końca szybę u kierowcy muszę cały czas trzymać przycisk zamykania, a nie jak dotychczas pociągnąć/wcisnąć do końca i puścić co powodowało automatyczne zamkniecie/opuszczenie (zupełnie jak u pasażerów). Dodam, że ostatnio przy walce ze sprzęgłem odpinany by akumulator. Czy ktoś ma pomysł jak sobie z tym poradzić?

Dzień dobry,

o szybach było już sporo na forum, ale do tej pory nikt nie opisał przypadłości jak w temacie. Dziwna sprawa z szybą kierowcy w mojej p12 1.9dci. Szyba działała bez zarzutów (nic nie mieli, nie strzela itp.), ale ostatnio opcja AUTO kierowcy przestała działać. Aby zamknąć/otworzyć do końca szybę u kierowcy muszę cały czas trzymać przycisk zamykania, a nie jak dotychczas pociągnąć/wcisnąć do końca i puścić co powodowało automatyczne zamkniecie/opuszczenie (zupełnie jak u pasażerów). Dodam, że ostatnio przy walce ze sprzęgłem odpinany by akumulator, ale to chyba to nie powinno mieć wpływu. Czy ktoś ma pomysł jak sobie z tym poradzić?

Witam, musisz ją zaprogramować, najpierw opuść na sam doł i przyciśnij przycisk auto zamykania na 20s, to samo z pozycją górną podnieś przycisk autozamykania i przytrzymaj 20s, będzie ok. Pozdrawiam

Miałem to samo po wymianie podnośnika szyby. Po programowaniu wszystko wróciło do normy :)

• 1 year later...

Ja również dziękuję,jakimś sposobem w moim aucie też miałem taki przypadek i sprawiło mi to sporą zagadkę. Szkoda,że nie działa to na inne szyby

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...